Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Keane: „Sohasem voltam United szurkoló”

A Manchester United legendája érdekes nyilatkozatot adott a minap, amelyben újabb tört döfött korábbi klubja szurkolóinak szívébe, a korábbi szurkálódások után.

www.mirror.co.uk

www.mirror.co.uk

Roy Keane a 90-es években, és az előző évtized első felében igazi kedvence volt a „Vörös Ördögök” rajongóinak, hiszen mindig megalkuvást nem ismerően lépett pályára, és hajtott az utolsó percig is. Az egykori csapatkapitány hiába nyert első játékosként hét bajnoki címet a klub történetében, viharos körülmények között vált el munkaadójától.

Talán a keserű távozása is a Unitedtől, talán a puszta érzelmei, de a minap Keane alaposan megindokolta, hogy szíve miért is nem dobogott sohasem igazán, a manchesteriekért:

„Azt mondanám, hogy nem is voltam nagy rajongója a Unitednek, amikor náluk játszottam. Én inkább Spurs rajongó vagyok, bár ez meglepő lehet. Nem is tudom honnan vettek bármi mást. Csak azért, mert játszottam a Manchester Unitedben, én nem akartam a rajongójuk is lenne. Ha most a Liverpool ellen játszanának, akkor természetesen a Unitednek drukkolnék. De amikor elhagyok egy klubot, a kapcsolat megszűnik. Amikor még Rockmountban játszottam, akkor lettem Tottenham fan. Abban az időben bejöttek valahogy. Tetszettek a játékosaik, mint Glenn Hoddle, és Clive Allen. Amikor a Nottingham Foresttel volt szerződésem, a Spurs ajánlatot tett nekem. De nem voltam hajlandó hozzájuk menni, mert akkor a Forest egy jó csapat volt, és úgy éreztem, hogy hűséges maradok hozzájuk.” – anekdotázott a 43 esztendős ír szakember, aki manapság hazája válogatottja mellett másodedzősködik.

Balogh József