Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cafú: “Már senki nem fél Brazíliától!”

A brazil válogatott legendája, Cafú éles kritikát fogalmazott meg hazája csapatával szemben, ám pozitívan tekint a jövőbe. Az idei Copa América negyeddöntőjében elbukó “Selecao” a korábbi kiváló védő szerint hamarosan újra a régi fényében csillog majd.

Kép forrása: totelepepmru.com  Egy év alatt háromszor is fontos mérkőzésen kényszerítették térdre a brazilokat...

Kép forrása: totelepepmru.com
Egy év alatt háromszor is fontos mérkőzésen kényszerítették térdre a brazilokat…

A brazil nemzeti csapat korábbi kapitánya, a 142-szeres válogatott Cafú, karrierje során mindent megnyert, amit csak lehetett: kétszeres világbajnok, kétszeres Copa América-győztes, ezenkívül nyert olasz és brazil bajnokságot, Kupagyőztesek Európa Kupáját, Európai Szuperkupát, Bajnokok Ligáját. Kupák sokasága bizonyítja, hogy remek csapatokban szerepelhetett (Real Zaragoza, AS Roma, AC Milan), és volt tevőleges résztvevője a sikerekben. Hazájában nagy szeretetnek és tiszteletnek örvend, és ha van Pelé után olyan futballista akinek adnak a szavára, akkor az ő. Most, a chilei rendezésű Copa Américán csúfosan leszerepelt brazil válogatott miatt állt a sajtó rendelkezésére, és nem rejtette véka alá a véleményét.

“A mai válogatottból hiányzik az elkötelezettség, és a vágy. Minket ez hajtott előre 1994-ben, és minden alkalommal amikor pályára léptünk az aranysárga mezünkben. De ezek a fiúk elvesztették a tiszteletet. Már senki nem fél tőlük, és egyre kevesebben tisztelik őket. És minden egyes ilyen sikertelenség után egyre többen lesznek akik átnéznek rajtunk. Ám hiszem, hogy túl leszünk ezen az átmeneti időszakon, és Brazíliának újra félelmetes csapata lesz, amit senki nem vehet félvállról! Azok akik most nem vesznek minket komolyan, majd meg fognak lepődni. Ezen a Copán nem jött ki a lépés, de ez már a múlt, most előre kell haladnunk. Jó csapatok harcoltak a Copa Américán, és alighanem Chile nagyon boldog, hogy ők rendezhették meg ezt a tornát. Chile játéka lenyűgöző, nagyon drukkolok nekik, szeretem a futballt amit játszanak. Meglepő, hogy eljutottak a döntőig, de olyan fantasztikus teljesítménnyel amit Valdivia mutat, nem is akkora csoda. Minden válogatottnak kellene egy Valdivia. Chile erőssége a csapatjáték, és ezt már bizonyították. A csapat ismeri a korlátait, és mindenki láthatta, hogy mire képesek, nem tudnak már újat mutatni. De a döntőben bármi megtörténhet, hazai pályán pedig Chile aligha fogadja majd el a vereséget, de ahhoz Messit valahogy meg kell állítaniuk. Egységben az erő!”

A brazilok legendás védője megélte az idei Copán elszenvedett kínos kiesést, valamint tagja volt az 1998-ban Vb döntőt bukó “Selecaónak”. De a tavalyi világbajnoki 7-1-es vereséget a németek elleni elődöntőben talán nehezebben dolgozta fel, mint a saját kudarcait. Ám jól láthatóan a braziloknak van még hova fejlődniük, mert a Chilében lejátszott 4 mérkőzésük közül egyik sem volt éppen meggyőző erejű…

Demmel László