Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nem sikerült a bravúr Szerbiában, búcsúzott az MTK!

Nem sikerült a bravúr az MTK-nak, a hazai pályán elért döntetlen után nem tudták bevenni a szerbek otthonát, és végül egy sima meccsen a Vojvodina jutott tovább az Európa-liga második selejtezőkörébe. 

Kép forrása: nemzetisport.hu  Strestík fejesével még az MTK vezetett...

Kép forrása: nemzetisport.hu
Strestík fejesével még az MTK vezetett…

 

Vojvodina – MTK 3-1 (2-1)
Helyszín: Újvidék, Karadjordje Stadion.
Vezette: Tore Hansen (norvég)
Vojvodina: Zakula – Vasilic, Pankov, Djuric, Nastic – Maksimovic (Puskaric 55.), Sekulic – Stanisavljevic, Ivanic, Stamenic (Stjepan 77.) – Mrdakovic (Palocevic 90.). Vezetőedző: Zlatomir Zagorcic.
MTK: Hegedűs – Bese, Grgic, Vukmir, Vadnai – Thian Khaly, Vass (Gera 90+3.) – Strestík (Szatmári 63.), Kanta, Varga (Ramos 53.) – Torghelle. Vezetőedző: László Csaba.
Gólszerzők: Stanisavljevic (14.), Mrdakovic (40.), Ivanic (51.) ill. Strestík (3.)
Sárga lap: Maksimovic (30.), Nastic (84.) ill. Thian Khaly (37.), Vukmir (70.)

Remekül indult a mérkőzés az MTK számára, ugyanis már a harmadik percben sikerült előnybe kerülnie László Csaba csapatának. A frissen igazolt Marek Strestík fejjel talált a szerbek kapujába, és ezzel óriási előnybe kerültek a  kék-fehérek. 0-1! Az idegenben lőtt gól azt jelentette, hogy már „csak” 87 percig kell kihúznia az MTK-nak, és megvan a továbbjutás. De ez nem sikerült , csak alig tíz percig, amikor is Stanisavljevic egy oldalvonal melletti szabadrúgást ívelt az ötös előterébe, a magyar kapus Hegedűs rosszul mozdult ki, és a labda a feje fölött behullott a kapuba. 1-1! Ettől erőre kaptak a Vojvodina játékosai, bár nagy nyomás alá nem helyezték az MTK-t, azért érezhetően igyekeztek gyorsan a maguk javára fordítani a mérkőzést. A legveszélyesebbek továbbra is Stasavljevic szabadrúgásai voltak, melyek inkább íveléseknek voltak jók, de szerencsére már többször nem sikerült becsapnia a védelmet. Ugyan sokáig nem tudta megtartani a labdát a magyar csapat, de a szerbek sem tudtak mit kezdeni a fölényükkel, komoly helyzetbe nem kerültek a piros-fehérek. Tartott ez a 40. percig, amikor ismét Stanisavljevic lépett ki a sorból: egy remek indításal hozta helyzetbe társát, aki belépett a tizenhatoson belülre, és beadását Mrdakovic fejelte  a kapu közepébe. 2-1! Egy percre rá újabb gólt szerezhetett volna, de lövése nem sokkal ment a kapu mellé. Félidőben maradt az egy gólos hazai előny.

A második félidőre nem a hátrányban lévő MTK pörgött fel, hanem a hazaiak, és ennek nagyon gyorsan meg is lett a keserű eredménye. Az 51. percben Ivanic is bevette Hegedűs kapuját, így már 3-1-re vezetett a Vojvodina, és egyre távolabb került a magyar csapattól a továbbjutás esélye. Támadásban maradt a szerb csapat, és az MTK egyre kevesebbet birtokolta a labdát, és sorra jöttek a hazai akciók, de a Mrdakovic előtt adódó lehetőség is kihasználatlan maradt, míg egy újabb távoli Stanisavljevic lövés suhant el a kapu mellett. Az ügyeletes szabadrúgáslövő megkapta ismét a lehetőséget, hogy egy pontrúgást elvégezzen hasonló helyről, mint az egyenlítő gól előtt, ám ezúttal a becsapott Hegedűst megmentette a kapufa. Továbbra is nyomott a Vovjvodina, de több gól már nem esett a mérkőzésen, így a Vojvodina 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a magyar bajnokság bronzérmesét, az MTK-t, így egy magyar csapattal kevesebb áll már a nemzetközi porondon.

Demmel László