Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Németh gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez – videóval

Zárult az MLS hétvégi fordulója, melynek során Németh Krisztiánnak sikerült újra pozitívan hozzátenni csapata sikeréhez a nyugati élbolyba tartozó Whitecaps ellen, míg a Colorado alsóházi rangadót nyert meg a Salt Lake vendéglátójaként.

Sporting Kansas City

Megint megvolt a csapategység a Sportingnál (forrás: twitter.com/SportingKC)

Vancouver Whitecaps – Sporting Kansas City 0-1 (0-0)
Helyszín: BC Place – 21.000 néző
Gólszerző:
Ellis (52′)

A Nyugati Főcsoport élmezőnyébe, és az első helyre pályázó kanadai klub dominált az első félidőben, míg Némethék egy kapura tartó lövést tudtak felmutatni, de a lényeg az volt, egyik klub sem tudott betalálni a szünet előtt. A fordulást követően viszont viszonylag hamar jött a gól! Az 52. percben Németh Krisztián jó meglátását nagyszerű beadás követte, Ellis pedig megelőzve emberét a kapuba csúsztatta a labdát (0-1). Jobb lett támadások terén a Sporting, míg a hazaiaknál többet volt a labda, de utóbbi magában mit sem ért. Igaz, a kansasi együttes sem jegyzett már több találatot, de a győzelemért járó három pont így is az övék lett. Sikerével az SKC 5 pontos előnyre tett szert a San Joséval szemben, és főcsoportjában az utolsó – 6. – rájátszásba érő helyen áll.

Colorado Rapids – Real Salt Lake 3-1 (0-0)
Helyszín: Goodison Park
Gólszerzők: Moor (81′), Watts (90+1′), Ramirez (90+7′), ill. Jaime (79′)
Kiállítva: Jaime (84′)

A Nyugati Főcsoport tabellájának végén tanyázó klubok rangadójának első félideje gólt nem hozott, pedig mindkét együttesnek akadt lehetősége, ráadásul a hazaiaknak 3-szor is összejöhetett volna a találat, Attinella a helyén volt. A fordulás után még dominánsabb lett lövések terén a Colorado, igaz, kaput ugyanannyiszor találtak, de ezúttal mindhárom alkalommal gólt is ünnepelhetett a Rapids! A vendégek két kapura irányuló kísérletéből egy ment be, és még a vezetésnek is ők örülhettek a 79. percben, amikor beindult a meccs végi gólgyártás. Jaime a negyedik gólját szerezte a szezonban, amikor Morales kapu elé betett labdáját vágta be (0-1). Az Salt Lake-i öröm nem tarthatott sokáig, ugyanis két perccel később jött a hazaiak válasza. Eloundou szöglete után Moor fejese ment be a 81. percben (1-1). Ezután három perccel a kiállítás sorsára jutott az első gól szerzője, majd hosszabbítás percei lehettek a legfájóbbak a vendégek számára. A 91. minutumban bealudt a Real védelme, a lecsorgó labdára pedig Eloundou csapott le, és azt a kapufára lőtte, majd a kipattanót Watts juttatta a léc alá (2-1). Burling kétgólosra növelte volna fejesével a hazaiak előnyét, de Attinella a lécre tolva védte a hazai játékos próbálkozását. A legvégén Eloundou újra asszisztot jegyzett! A szögletnél feljött a vendégek hálóőre is, de a kameruni labdarúgó kivágta a labdát, melyet az induló Ramireznek csak az üres kapuba kellett lőnie (3-1). Nagy változás nem történt a Rapids sikerével, amely így két ponttal előző, utolsó előtti helyen állva a konferencia végén tanyázó Real csapatát.

A hét eddigi eredményei:
San Jose Earthquakes – Houston Dynamo 0-2
Orlando City – FC Dallas 0-2
Montreal Impact – Columbus Crew 3-0
Chicago Fire – Seattle Sounders 1-0
Colorado Rapids – Real Salt Lake 3-1
Philadelphia – Portland Timbers 3-0
New York Red Bulls – New England Revolutoin 4-1

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 12 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 11 gól
3. David Villa (New York City) – 10 gól
4. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Kaká (Orlando City) – 9 gól
6. Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 8 gól
9. Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Dempsey (Seattle Sounders), Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Martins (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas) – 7 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella

MLS

Nagy Dávid