Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giovani dos Santos az MLS-ben folytatja!

A mexikói válogatott csillagának sorsáról, nem egy szakember csak a csalódás hangján tud beszélni. A Barcelonánál feltűnő támadót sokkal többre tartották egykoron, mint ahol jelenleg tart, és aligha mostani szerződése teszi fel karrierjére a koronát. 

Kép forrása: soccer-infos.com  Irány Los Angeles!

Kép forrása: soccer-infos.com
Irány Los Angeles!

Ne legyünk szigorúak Giovani dos Santos karrierjével kapcsolatban, mondhatnánk. Ám kétség kívül olyan játékosról van szó, aki tehetsége, és tudása alapján mindenképpen egy igazi nagycsapatba való, ám ez valahogy nem akar összejönni a számára. Amikor 18 évesen Ronaldinhóval együtt játszhatott a Barcelona csapatában, az akkoriban a menedzsereként dolgozó édesapjával (Zizinho, korábbi futballista) olyan szerződést akartak kicsikarni a katalán vezetőkből, mely egyenlő lett volna a brazil ászéval. A barcelonai vezetőségnek nevetni sem maradt ereje. Mondani sem kell, hogy gyorsan túl is adtak rajta, aminek a mexikói futballista apja nem örült, és eszeveszett nyilatkozatháborúba kezdett a Barcelona ellen (de megtette ezt már a mexikói szövetség, és a Tottenham Hotspur ellen is, aminek rendre a fia illetve, fiai látták kárát). Miután kiebrudalták Barcelonából, a Tottenham igazolta le, és úgy nézett ki, hogy Luka Modric mellett igen jó párt fognak alkotni, ám míg a horvát bejátszotta magát a kezdőbe, kénytelenek voltak Giovanit kölcsönadni az Ipswich Town csapatának, de még a Championshipben sem számítottak rá igazán. Azért nekifutottak Londonban a következő idénynek, de ismét csak kölcsönadták, ezúttal a török Galatasaraynak. Fél év után a gól nélkül álló csatárra nem tartottak igényt, visszaküldték a Spursnek, ahol nem volt maradása. A Racing Santandernél kötött ki, ahol nem volt rossz időszaka, de megvenni nem akarták, s végül egy másik spanyol csapat, a Mallorca vásárolta meg a Tottenham játékosát, ezzel alighanem nagy szívességet téve az angoloknak.

A mexikói a hírek szerint nem éppen a legkönnyebb eset, mit alighanem örökölt apai ágról. Ám sem Angliában, sem más állomáshelyein nem tolerálták a megnyilvánulásait, de az elmúlt két évben úgy tűnt megtalálta helyét a Villarreal csapatában. A “Sárga tengeralattjáró” mezében 73 meccsen lépett pályára, és 18 gólt szerzett, de most már ennek a spanyol kalandnak is vége, és a 26 éves futballista “hazaköltözött” a szomszédba, egészen pontosan Los Angelesbe, a Galaxy csapatához. Onnan már csak egy ugrás Mexikó. Az amerikai csapat trénere üdvözölte Giovanit, és első nyilatkozatában kiemelte a játékos kvalitásait, és azt , hogy olyan nagyszerű játékosokkal játszhat majd együtt, mint Robbie Keane, Steven Gerrard, vagy honfitársa, Omar Gonzalez. Az átigazolási díjat nem hozták nyilvánosságra, de annyit lehet tudni, hogy Giovani dos Santos 4 és fél évre írt alá az MLS kirakatcsapatához, és a bajnokság legnagyobb esélyeséhez. Míg Los Angelesben gyűjtik az európai színtéren már bizonyító játékosokat, addig New Yorkban sem tétlenkednek: Andoni Iraola, Andrea Pirlo, Frank Lampard, és David Villa a City alkalmazásában várja légyottra az ellenfeleket. Alakul az MLS következő idénye is…

Demmel László