Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Előny nincsen, de a remény él a Vidi számára – videóval

Két Videoton játékos fejese révén születtek gólok a meccsen, ám mégsem tudott nyerni egyik együttes sem. A magyar klub számára az idegenben kapott gól ellenére is bőven van ok a bizakodásra a visszavágó kapcsán.

Videoton FC - BATE Boriszov, BL-selejtező, eredményjelző

Vinicius egyenlítő találata után ez állt az eredményjelzőn, így pedig bizakodhat a Vidi! (forrás: twitter.com/FCBATE)

UEFA BAJNOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ – ODAVÁGÓ

Videoton FC – BATE Boriszov (fehérorosz) 1-1 (0-0)
Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói Stadion – 3.112 néző
Vezette: Aleksandar Stavrev (macedón)
Gólszerzők: Vinicius (89′), ill. Luijckx (56′ – öngól)
Sárga lapok: Rodionov (15′), (Nikolic 37′), Signevich (78′)

Videoton FC: Danilovic – Mareval (Fejes 73′), Vinicius, Juhász (Lang 30′), Szolnoki – Trebotic, Luijckx – Oliveira, Kovács (Soumah 59′), Gyurcsó – Ivanovski
Vezetőedző: Bernard Casoni

BATE Boriszov: Chernik – Zhavnerchik, Dubra, Milunovic, Mladenovic – Nikolic, Baga – Gordejchuk (Volodko 85′), Karnitskiy (Rios 64′), Aleksievich – Rodionov (Signevich 75′)
Vezetőedző: Aleksandr Yermakovic

A fehérorosz együttes már kétszer borsot tört magyar ellenfele orra alá a közelmúltban. Akkor mindig a Debrecen volt a párharc elszenvedője. A hazai együttes még sosem jutott idáig a BL-ben, és ebből a körből a továbbjutás már biztosan legalább Európa Liga főtáblát ért.

Az odavágót biztatóan kezdte a Vidi, majd lassacskán sikerült a BATE-nak is előrébb lépnie mezőnyben, ám komoly veszély nem alakult ki egy darabig. A magyar klub szervezettnek tűnt, nem találta rajta ellenfele a fogást, míg a hazaiak biztató jeleket mutattak támadásban. A 26. percben jött az első nagy lehetőség, ami a hazaiak előtt adódott! A lecsorgó labdát Ivanovski tekerte rá, de Chernik szögletre mentett – nem sokon múlott, hogy gól legyen! Megjött a magyar drukkerek hangja is, ők is látták az esélyt, hogy előnybe kerüljön a Vidi. Juhászt a 30. percben le kellett cserélni, hiszen a tíz perccel korábbi ütközést követően annak ellenére, hogy úgy tűnt, tudja folytatni, ennyire tellett, reméljük mielőbb újra bevethető lesz a válogatott hátvéd! Helyét Lang Ádám vette át. A 38. minutum végén Mareval a Gyurcsótól kapott labdát tette be a kapu előterébe, de Aleksievich mentett óriásit az érkező Ivanovski elöl. A 42. percben egy gyönyörű támadás végén Kováccsal szemben szabálytalankodtak, a szabadrúgást pedig a Vidi a tizenhatos előteréből végezhette el. Mareval jól tekert, de egy kicsit túl sokat, így a labda mellé szállt, de ez is biztató jelenet volt. Gólt nem hozott a kétperces hosszabbítás sem, azonban sok pozitívumot láthattunk a székesfehérvári együttestől.

A fordulás utáni Vidi lendületes kezdése ellenére az 56. percben hátrányba került a magyar klub. Egy szöglet után a fejesbe Luijckx csúsztatott bele, akit előtte löktek, a labda pedig Danilovic kapujában kötött ki, így öngól révén került előnybe a BATE (0-1). A hazaiakat láthatóan nem törte meg a bekapott gól, de nehéz helyzetből kellett volna pozitív eredményt elérnie a magyar csapatnak. A 68. minutumban Gyurcsó fejjel egalizálhatott volna, de a kapusnál landolt a labda. A következő percben megmenekült a Vidi, ugyanis a kapufa is kellett ahhoz, hogy ne tudja növelni előnyét a fehérorosz gárda. Ekkor Danilovic tolta a lécre a játékszert, amit Gordejchuk lőtt rá. A kipattanóra Rodionov startolt rá, de újból védett a Vidi kapusa. A 81. minutumban a csereként pályára lépett Soumah egyenlített volna, de lövését kivédte Chernik. A hajrához érve meg-megjött a fehérvári klub drukkereinek a hangja, és még rákapcsolhatott a Vidi, hogy döntetlenre mentse az odavágót. Megérte hajtani a játékosoknak és szurkolni a szimpatizánsoknak, ugyanis egy perccel a rendes játékidő vége előtt sikerült az egyenlítés! Ekkor Gyurcsó szögletét követően Vinicius fejéről, vagy éppen arról a vállára csorogva a kapuban kötött ki a labda (1-1)! A hosszabbítás perceiben is mozgósított erőket a Videoton, viszont gólt már egyik klub sem tudott szerezni. Fontos volt Vinicius egalizáló találta, s a BATE idegenben szerzett gólja ellenére van okuk a bizakodásra a fehérvári együttes játékosainak és persze a magyar szurkolóknak is.

Nagy Dávid