Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ma ismét ringbe száll a Lech Poznan

A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőköre következik a héten, ahol a Lech Poznan az FC Baselt fogadja szerda este 20:45-től az INEA stadionban. A vasutasok számára nem kevesebb a tét, mint a Play-Off-ba kerülés, amitől a svájci kék-pirosak választják el őket, és két találkozón kell bebizonyítaniuk, hogy ők a jobbak.

Kádár

Úgy tűnt a lengyel bajnok háza táján, hogy sikerült erősíteniük az előző idényhez képest, a barátságos meccsek is magabiztos teljesítményt mutattak, a szuperkupát is elhódították a Legiával szemben, idénybeli első BL szereplésükön is sima győzelmet arattak Szarajevóban, aztán a bajnoki rajton beragadt a Lech a Pogonnal szemben. Majd az FK Sarajevo elleni BL-visszavágó és a Lechia Gdansk elleni következő bajnoki is kiszenvedett győzelmet hozott, ami, valljuk be, aggodalomra adhat okot. A kék-fehérek eddig felemás arcukat mutatták, egyelőre nem bajnoki címvédőként muzsikál a csapat, hiányoznak a gólok, ami az FC Basel ellen kevés lehet. Azonban magyar szempontból jó hírek is érkeznek Poznanból, ugyanis kijelenthető, hogy Kádár Tamás már alapember a védelemben, illetve a sérüléséből visszatért Lovrencsics Gergő is egyre több időt kap edzőjétől. Reméljük, ma is lehetőséget kapnak a magyarok és meg tudják mutatni a svájci bajnoknak, hogy a Lech Poznannak nem csak a szurkolóik tartoznak az európai elitbe.

A tizennyolcszoros bajnok FC Basel a tízcsapatos svájci bajnokságban a lengyelhez hasonlóan két fordulón van túl, és a bázeliek eddig százszázalékosan vezetik a tabellát. A Vaduz csapatát 2-0 arányban múlták fölül hazai pályán, majd legutóbb a Grasshoppers volt az áldozat, idegenben gyűrték le 3-2-re a riválist. A bázeliek legismertebb játékosa a 2014-ben igazolt, argentin védő, Walter Samuel, aki pályafutása alatt megfordult már a Newells Old Boys, a Boca Juniors, az AS Roma, a Real Madrid és az Internazionale csapataiban, és utóbbiban érte el legnagyobb sikerét is, 2010-ben BL-győzelmet ünnepelhetett a milánói kék-feketékkel. Változás volt a bázeli kispadon is a nyáron, a sikeredző Paulo Sousa és a klub szerződést bontott, helyét Urs Fischer vette át, aki úgy látszik, folytatja a jó szériát a svájci csúcstartó klubnál. Az FC Basel az elmúlt időszakban rendszeres résztvevője a legnagyobb európai kupasorozatnak, a legutóbbi kiírásban a nyolcaddöntőig menetelt, ahol az FC Porto ütötte ki, reméljük, idén már a selejtezőkörben elvérzik az FC Basel, azaz a lengyel bajnok jut a PO-ba. Persze, az előrejelzések nem a Lech továbbjutását jósolják, ha azonban a Bulgarska utcában jó eredményt ér el a csapat, kis szerencsével meg lehet a hőn áhított Play-Off. Hogy aztán ott mi lesz, az még másodlagos kérdés.

2015. július 29. 20:45. Lech Poznan-FC Basel

Puskás Zoltán (Ekstraklasa Lengyel Bajnokság)