Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Szuperkupa: Felejthetetlen meccset nyert meg a Barca! – videóval

Rendhagyó mérkőzés volt a 2015-ös Szuperkupa találkozó! Rekordok dőltek meg: ennyi gól – 9(!) – még sosem esett korábban Szuperkupa meccseken, Messi először duplázott szabadrúgásból, a Barca pedig beérte a rekorder AC Milan csapatát!

FC Barcelona, UEFA Szuperkupa 2015_

Nem csak az első félidő végén, hanem több, mint 120 percnyi játékot követően is a Barca játékosai ünnepelhettek (forrás: uefa.com)

FC Barcelona – FC Sevilla 4-4 (3-1), hosszabbítás után: 5-4
Helyszín: Tbiliszi, Boris Paichadze Dinamo Arena
Vezette: William Collum (skót)
Gólszerzők: Messi (7′, 16′), Rafinha (44′), Suárez (52′), Pedro (115′), ill. Reyes (57′), Gameiro (72′ – büntetőből), Konoplyanka (81′)
Sárga lapok: Mathieu (71′), Busquets (117′), Daniel Alves (120′), ill. Krychowiak (14′), Banega (90+2′), Immobile (92′), Krohn-Dehli (120′)

FC Barcelona: ter Stegen – Mathieu, Mascherano (Pedro 93′), Pique, Daniel Alves – Iniesta (Roberto 63′), Busquets, Rakitic – Rafinha (Bartra 78′), Suárez, Messi
Vezetőedző: Luis Enrique

Sevilla FC: Beto – Coke, Rami, Krychowiak, Tremoulinas – Krohn-Dehli, Banega – Reyes (Konoplyanka 68′), Iborra (Mariano 80′), Vitolo – Gameiro (Immobile 80′)
Vezetőedző: Unai Emery

Elképesztő volt a kezdés, ugyanis csupán 3 percet kellett várni arra, hogy megszülessen a Szuperkupa találkozó első találata! Ekkor kb. 20 méterről, szabadrúgásból Banega szerzett előnyt a Sevillának, aki a sorfal fölött tekerte el a labdát! Ter Stegen tehetetlen volt – ez volt az első gól, amit szabadrúgásból kapott a Barca, mióta Luis Enrique a klub szakvezetője (0-1).

Úgy tűnt, ez a szabadrúgásból gyors gólváltások meccse! Messi a 7. minutumban egalizált! Az argentin zseni nagyszerűen tekerte a labdát a kapuba, melyet Beto sehogy sem érhetett el (1-1)!

Hihetetlen! A következő lehetőségből is gól született, és persze hogy szabadrúgásból! A 16. minutumban fordított a Barca, amikor is Messi duplázott, közel 30 méterről zseniálisan tekerte be a kapuba a labdát ballal (2-1)! Messi ezt megelőzően egy találkozón még sosem rúgott két gólt szabadrúgásból.

A játék a gólok közt és után is lüktető volt, többnyire a Barca rohamozott, míg a Sevilla várt a kontra lehetőségekre, de azért helyén volt a katalánok védelme. A 32. minutumban Alves kínálta meg Betot, a szó szoros értelmében, hiszen a portugál hálóőrhöz ment egyenesen a brazil lövése. A következő percben Rakitic lőtt volna nagy gólt, de kicsivel elsuhant a kapu mellett a horvát lökete.

Majd a hajrában rezgett újra a háló, a Sevilla kapuján! Természetesen nem a szél libbentette meg azt, hanem a labda. Suárez még Betoba lőtte a ziccert, majd a kipattanót begyűjtötte, bettete, Rafinha pedig bevarrta (3-1)!

A folytatásban is a Barca nyomott, majd az 52. percben egy védelmi hibát követően Busquets passzolt Suáreznek, utóbbi pedig háromgólosra növelte a különbséget (4-1)!

Öt perccel később folytatódott a gólgyártás, és a Sevilla is tett azért, hogy szuper meccs legyen valóban a ma esti! Vitolo iramodott meg a bal szélen, majd beadását követően az üresen hagyott Reyes befejelte a labdát ter Stegen kapujába (4-2)!

A következő minutumban már Rakitic villant a túloldalon, de Beto nagyot védett. A 61. perc végén is közel járt a Barca a gólszerzéshez, még közelebb! Ekkor Rakitic szögletét követően Rafinha csúsztatása után a kapufán csattant a labda!

A 71. minutumban Mathieu sárga lapot kapott, míg a Sevilla a francia megmozdulásáéért tizenegyest, ugyanis a Barca védője Vitolo-t rántotta le csapata tizenhatosán belül. A labda mögé Gameiro állt, aki értékesítette a büntetőt, mellyel egy gólra zárkózott a Sevilla (4-3)! 4-1-ről állt fel az andalúzia együttes!

Ami történt a 81. percben, az káprázatos volt! Az egy perccel korábban csereként beálló Immobile a korábban becserélt Konoplyankának passzolt a kapu előterében, az ukrán pedig a meccs nyolcadik gólját szerezve kiegyenlített – hihetetlen (4-4)! Még ennyi gól sosem esett UEFA Szuperkupa meccsen!

A rendes játékidő leteltével 3 percnyi hosszabbítás következett. Gól már nem esett, így jöhetett a kétszer tizenöt perces extra játékidő!

A hosszabbítás első félidejének végén jött egy lehetőség, ami a Sevilla előtt adódott. Immobile passzát követően Mariano lövését fogta ter Stegen. A térfélcsere után is az andalúziai csapat lendületes támadásával indult, de igazán komoly lehetőség nem alakult ki.

A 115. minutum legelején nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Barcelona. A labda mögé Messi állt, aki belevágta a sorfalba a labdát, majd a kipattanót kapura tűzte. Beto védett, de a játékszer kipattant, amit Pedro közelről pofozott a kapub (5-4)!

A 118. percben Koke fejelhetett teljesen tisztán, és már ter Stegen sem érhette volna el a labdát, de nem is kellett a német kapusnak, ugyanis a labda mellé szállt.Óriási helyzeteket hagyott ki a Sevilla, ugyanis a fent említett szituáció után Immobile betett labdáját nem tudta eltalálni Rami, teljesen üresen! Ez nem fért bele, pedig volt esély a tizenegyespárbajra, ám a Barca ünnepelhetett, amely 5. Szuperkupa győzelmét aratva beérte a rekorder AC Milan csapatát. Az új szezon első UEFA által kiírt eseményét a Barcelona nyerte meg egy felejthetetlen döntőben, melyben 4-1-ről is visszajött az andalúziai gárda! Ebből klasszikus válik!

http://www.dailymotion.com/video/x31ari5_all-goals-and-highlights-hd-barcelona-5-4-sevilla-uefa-super-cup-11-08-2015-hd_sport

Nagy Dávid