Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dante elhagyta a Bayernt, de marad a Bundesligában!

Felröppent a hír, hogy a Bayern München középső védője, a brazil Dante nem csak csapatot, de országot is vált az átigazolási időszak végén, ám végül úgy döntött, hogy már megszokta a német közeget, és marad Németországban, csak másik csapat mezében. 

Kép forrása: fifa.com  Danta és Dost itt még ellenfélként találkoztak a pályán, hétfőtől már csapattársként fognak.

Kép forrása: fifa.com
Danta és Dost itt még ellenfélként találkoztak a pályán, hétfőtől már csapattársként fognak.

 

A brazil Dante ügyében nemrég bepróbálkozott Claudio Ranieri, és csapata a Leicester City is, de úgy tűnik kevesellték a felajánlott 5 millió fontot, így “házon belül” intézték el a dolgot. A Bayern München egyik – ha nem a legerősebb – kihívója, a VfL Wolfsburg csapott le a védőre, és a 31 éves játékos három éves szerződéssel kötelezte el magát a “Farkasokhoz”. A két klub nem hozta nyilvánosságra a transzfer részleteit, és egyelőre csak a bejelentést ejtették meg, a bemutatásra hétfőig várni kell. A Bayern elnöke Karl-Heinz Rummenigge a következőket mondta:

“Dante szeretett volna több játéklehetőséget, ám ez jelenleg nem megoldható az ő esetében, viszont nem is kívántuk megtagadni a lehetőséget, hogy tovább építse a karrierjét. Sok sikert kívánunk neki, és köszönjük az eddigi szolgálatait!” 

Dante a Bayern München csapatánál a nyáron vált létszámfelettivé, a csapat edzője, Pep Guardiola érezhetően nem számolt már vele, így várható volt a játékos távozása. A védő összesen kilenc trófeát nyert a bajorokkal, köztük három bajnoki címet, valamint egy BL-serleget.

Demmel László