Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Folytatódott a Kansas rossz szériája – videóval

Hiába adott gólpasszt Németh, és szerzett vezetést a Kansas, mégis újból alulmaradt a csapat, így folytatva rossz szériáját. A Dallas ezzel szemben javított, míg az élre törő Vancouver pedig botlott.

Colorado Rapids - Sporting Kansas City, MLS, Dwyer gólja

Hiába szerezte meg Dwyer a vezetést a Kansasnak, a Sporting újból alulmaradt (forrás: sportingkc.com)

Colorado Rapids – Sporting Kansas City 2-1 (0-0)
Helyszín: Dick’s Sporting Goods Park
Gólszerzők: Figueroa (53′), Doyle (76′), ill. Dwyer (47′)

Németh kezdőként lépett pályára a Sportingban, és végig is játszotta a találkozót, melynek első félideje nem hozott gólt, azonban a fordulás után hamar beindult a gólgyártás. A 47. minutumban a vendégek részéről Dwyer volt eredményes. A 9. szezonbéli gólját szerző labdarúgó Németh passzát követően talált a Rapids kapujába! Ám hamar jött a válasz – az 53. percben Figueroa gondoskodott az egyenlítésről. A hazaiak játékosa óriási góllal vétette észre magát. A 76. minutumban pedig a meccset Doyle fejese döntötte el, így otthon tartotta a Rapids a három pontot. A coloradói együttes zsinórban harmadik sikerét aratta, míg a Kansas zsinórban harmadik vereségét szenvedte el. A rossz széria ellenére továbbra is rájátszást érő, 4. helyen a Sporting, míg a Rapids a jó sorozata ellenére is a Nyugati Főcsoport mezőnyének vége felé található.

FC Dallas – Real Salt Lake 2-0 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadion – 18.172 néző
Gólszerzők: Akindele (51′ – büntetőből), Castillo (79′)

Három zsinórban elvesztett bajnokit követően tudott újra nyerni az FC Dallas, amely hazai pályán győzte le a Salt Lake-i Real csapatát. Az első játékrész 1-1 kaput eltaláló lövést hozott, de gólt nem. A találatok a fordulás után jöttek. Az 51. minutumban a hazaiak Akindele büntetője révén kerültek előnybe. A 78. minutumban egalizálhatott volna a vendég együttes, de Morales nem tudta értékesíteni a büntetőt, majd a 79. percben növelte előnyét a texasi gárda. Akkor Castillo volt eredményes, aki a tizenhatos előteréből lőtt szép gólt. Győzelmével a Dallas megszakította azt a szériát, amely zsinórban három elvesztett meccset jelentett a texasi alakulat számára.

Orlando City – Chicago Fire 1-1 (1-1)
Helyszín: Citrus Bowl – 28.921 néző
Gólszerzők: Gehrig (37′ – öngól), ill. Accam (30′)

Összesen csupán 2-2 kaput eltaláló lövést hozott a mérkőzés, s ezeknek a fele landolt a csapatok kapujában, de csak az egyik együttes szerzett gólt. A 30. minutumban Accam révén került előnybe a Chicago, de nem tarthatott túlzottan sokáig a vendégek öröme, ugyanis Gehrig fejjel szerzett öngóljának köszönhetően a 37. percben 1-1-re módosult az állás. Ezen kívül a meccs hátralévő részében nem történt tehát sok érdemleges, így a Fire egy ponttal ajándékozta meg az Orlandót. A hazaiak jelenleg rájátszást érő helyen, a Chicago ugyan nem, de csupán 2 pontra van a Citytől.

Houston Dynamo – Vancouver Whitecaps 2-0 (1-0)
Helyszín: BBVA Compass Stadion – 21.257 néző
Gólszerzők: Clark (34′), Rodriguez (87′)
Kiállítva: Waston (56′), Laba (64′)

A vendég, s egyben élre törő Vancouver a Houston otthonában az első játékrészben több helyzetet dolgozott ki, mégis a hazai együttes örülhetett a szünethez érve. A 34. minutumban Clark 6. szezonbéli gólját szerezve közelről volt eredményes, így előnybe került a Dynamo. A folytatás sem volt valakin kellemes a Whitecaps számára, hiszen az 56. percben megfogyatkozott az együttes, ugyanis Waston 5 perccel az első sárga lapját követően megkapta a másodikat is. Hamar romlott a helyzet – a 64. minutumban kettős emberhátrányba került a kanadai csapat. Ekkor Laba kapta meg második sárga lapját. A hajrához érve Rodriguez is betalált – ő fejjel volt eredményes. Ezzel otthon tartotta a három pontot a Houston, így araszolva felfelé, a rájátszást érő helyek közelébe.

A hét eddigi eredményei
Chicago Fire – New York Red Bulls 3-2
Colorado Rapids – Houston Dynamo 2-1
San Jose Earthquakes – Los Angeles Galaxy 1-0
New York City – Colombus Crew 1-2
Toronto FC – Montreal Impact 2-1
Philadelphia Union – New England Revolution 0-1

A folytatásban
aug. 30. 22:30  Seattle Sounders – Portland Timbers (Eurosport)
aug. 31. 01:00  New York Red Bulls – D.C. United (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1.
 Kamara (Columbus Crew) – 18 gól
2.
 Giovinco (Toronto FC) – 17 gól
3.
 David Villa (New York City), Keane (Los Angeles Galaxy) 15 gól
5.
 Wondolowski (San Jose Earthquakes) 12 gól
6. 
Larin (Orlando City), Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls) 11 gól
8. 
Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo) 10 gól
10.
 Kaká (Orlando City),Davies (New England Revolution), Rivero (Vancouver Whitecaps), Rolfe (DC United), Martins (Seattle Sounders), Castillo (FC Dallas), Dwyer (Sporting Kansas City) 9 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella

MLS

Nagy Dávid