Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Továbbra is nyeretlen a Valencia – videóval

Vasárnap éjjel befejeződött a La Liga idei második fordulója, mégpedig nem is akármilyen buktával: a Valencia hazai pályán veszített el két pontot a Deporral szemben.

Kép: www.as.com

Kép: www.as.com

Múlt héten nem járt sikerrel a Valencia – mármint ami a bajnokságot illeti. A BL-ben ugyanis sikeresen kiejtették az AS Monaco gárdáját és biztosították helyüket a főtáblán, ám a spanyol bajnokikon már nem mennek ilyen jól a dolgaik. A Rayo Vallecano ellen csak egy unalmas 0-0-ra futotta, így most a Deportivo La Coruna ellen mindenképpen győzniük kellett. A kezdőben kiegészítőemberek egész sora kapott helyet, egyértelműen a Bajnokok Ligája-párharc fáradalmait pihenték még most is a kulcsemberek – tartalékosan kellett volna tehát legyőzni a gyengébbnek vélt ellenfelet. A Depor viszont kapott az alkalmon és nagy iramot diktálva igyekezett zavarba hozni a Valenciát.

Ez nagyrészt sikerült is, hazai oldalról elég kevés volt az aktivitás. Az első félidő végén aztán megtört a jég: egy gyors akció végén Lucas Perez talált be, vagyis a vendég Depor szerzett vezetést. De még mielőtt hátradőlhettek volna, a félidő utolsó percében jött az egyenlítés: Negredo rádőlve elegáns gólt szerzett, 1-1-re változtatva az állást. A második játékrésznek kellett tehát döntenie, de nem ment az könnyen. Kezdetben jobban ment a Valenciának, majd a Depor is kezdett megint belejönni. A Valenciai cserék számukra pozitív irányban változtattak a mérkőzés képen, de gólt végül nem sikerült szerezni. A számok alapján a két csapat nagyon hasonló teljesítményt nyújtott, így összességében igazságos döntetlen született. A Valencia így két forduló után nyeretlenül, de egyben veretlenül áll a La Ligában.

http://www.dailymotion.com/video/x33plnk_all-goals-and-highlights-hd-valencia-1-1-deportivo-la-coruna-30-08-2015-hd_sport

Valencia – Deportivo La Coruna 1-1
G: Lucas Perez (39.), Negredo (45.)

Igazi meglepetéscsapat lehet idén a Las Palmas. A sárga mezesek jó benyomást tettek az első fordulóban az Atletico Madrid ellen, amikor is csak 1-0-ra kaptak ki a klasszisokkal felálló fővárosi csapattól. Ezt a pozitív érzést csak erősítette a vasárnap esti produkciójuk, amely mondjuk még így is lehetett volna valamivel acélosabb. Nagyon sok tapsolni való nem jutott ugyanis a kilátogató szurkolóknak. Egy kellemes levezető tréning látszatát keltette ugyanis a vasárnap éjjeli derbi, ahol a várhatóan szintén a kiesés ellen küzdeni készülő Levante volt az ellenfelük. Elégedettek – már ha lehet itt bárki is az – egyértelműen a hazaiak lehettek. A Las Palmas igyekezett kiszolgálni szurkolóit és támadólag fellépni. Ez annyiban sikerült is, hogy 63%-ban birtokolták a labdát és 10-3-ra nekik álltak a lövésmutatók.Ez azonban kevés volt a vezetőgól megszerzéséhez. Így a Las Palmas ugyan megszerezte elő pontját az idei kiírásban, ám az első gól még várat magára.

Las Palmas – Levante 0-0
G: 

Megoldódni látszanak Megyeri Balázs problémái: a magyar kapus most nyáron szerződött a Getaféhoz, ahol azonban nem ő, hanem a spanyol Gualita véd. Ez viszont nem biztos, hogy sokáig marad így. Az ugyanis csak egy dolog, hogy a hazai pályán játszó Getafe egy gyenge, edzőmeccsszerű találkozón kilátástalan játékot produkálva kikapott, de még az első számú kapus is kivette a részét a Granada sikeréből. Gualita csúnyán benézte Isaac Success lövését, és látványos potyagólt kapott. És mivel előtte három perccel El Arabi büntetőből is bevette a kapuját, így már 2-0-ra vezetett a Granada, amely tán még maga sem hitte el, milyen simán mennek a dolgok. A kékek vállalkoztak valamiféle válaszra, ám kissé kicsúsztak az időből. Hosszas vergődés után nagy nehezen a 80. percben sikerült kiszenvedniük a hőn áhított szépítő gólt Lafita révén, így már csak egy találatra voltak a pontszerzéstől. A lendület viszont nem volt elég egy újabb gólhoz, így fáradozásaikért nem járt pont. Vérszegény és elképzelés nélküli foci jellemezte a Getafét, amely ilyen folytatás esetén nem szabad, hogy a bent maradás gondolatával ámítsa magát.

http://www.dailymotion.com/video/x33pp4u_0-1-youssef-el-arabi-penalty-kick-goal-hd-getafe-v-granada-la-liga-30-08-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x33poz6_0-2-isaac-success-amazing-goal-hd-getafe-v-granada-la-liga-30-08-2015-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x33psuu_goal-lafita-getafe-1-2-granada-cf-30-08-2015_sport

Getafe – Granada 1-2
G: El Arabi (26.), Isaac (29.), Lafita (80.)