Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női U19-es Eb-selejtező: Kialakult az elitkör mezőnye – eredmények

Minden csoportban befejeződtek a küzdelmek a lányok selejtezőjében, amely arról hivatott dönteni, mely együttesek játszhatnak tavasszal az elitkörbe. A mieink és a németek biztosan ott lesznek.

fotó: faw.org.uk

fotó: faw.org.uk

Elöljáróban annyit leszögezhetünk, hogy már ebben a korosztályban is igen nagy különbségek adódnak egyes nemzetek között. A záró fordulóban két számjegyű különbség nem akad ugyan, de több csapat is megszórta ellenfelét. A legtöbb gól a lengyelek meccsén esett, szám szerint tíz.

1. csoport

Szoros mérkőzésen nyert Svájc együttese Izland ellen, ami azért is meglepő talán, mert az előző két mérkőzésén összesen harmincig jutottak. A különbséget a grúzok elleni 23-0- jelentette. A kvartett másik összecsapásán Görögország hetet hintett a jobb sorsra érdemes Grúziának, így kiharcolva a második továbbjutó helyet.

Izland – Svájc 0-2
Grúzia – Görögország 0-7

A végeredmény:

A

2. csoport

Franciaország is magabiztosan kvalifikálta magát a tavaszi minitornák egyikére, köszönhetően a csehek elleni kiütéses sikernek. De a közép-európaiak így sem maradnak le a kontinenstorna előtti utolsó nagy selejtezőről, lévén a bosnyákok előtt végeztek csoportjukban.

Csehország – Franciaország 0-6
Bosznia-Hercegovina – Feröer-szigetek 1-0

A végeredmény:

B

3. csoport

Némi meglepetést okozva Azerbajdzsán hibátlan teljesítménnyel kvalifikálta magát az elitkörbe, megelőzve Belgiumot, és az esélyesebbnek vélt horvátokat. Utóbbiak nem lehetnek büszkék magukra, lévén éppen az azeriektől kaptak ki a záró körben, pedig korábban rendre ott tudtak lenni a végjátékban.

Azerbajdzsán – Horvátország 2-1
Belgium – Wales 6-0

A végeredmény:

C

4. csoport

Semmi meglepetést nem hozott az utolsó játéknap, a finnek fordulatos meccsen győzték le a lengyeleket a záró nap leggólgazdagabb meccsén, míg Törökország kötelező sikert aratott Litvánia felett.

Lengyelország – Finnország 3-7
Törökország – Litvánia 1-0

A végeredmény:

D

6. csoport

Magabiztos, száz százalékos teljesítménnyel a svédek futottak be a kvartett élére. Montenegró és Észak-Írország között gólkülönbség döntött, a szigetországiaknak kedvezve.

Svédország – Észak-Írország 4-0
Macedónia – Montenegró 1-4

A végeredmény:

F

7. csoport

Nem bírt egymással Olaszország és Hollandia, így maradt minden a régiben, azaz kéz a kézben jutott tovább a németalföldi és a talján válogatott a csoportból, ahol Ciprus megszerezte első gólját, de a győzelmet végül Moldova aratta.

Olaszország – Hollandia 1-1
Ciprus – Moldova 1-2

A végeredmény:

G

8. csoport

Döntetlenekkel zárult a csoport, miután egyik csapat sem bírt a másikkal, így Portugália és Norvégia jutott az elitkörbe.

Norvégia – Portugália 1-1
Izrael – Észtország 2-2

A végeredmény:

H

9. csoport

Szoros mérkőzésen győzte le Romániát a végül hibátlanul záró Dánia, míg a másik összecsapáson Fehéroroszország kiütötte Lettországot.

Dánia – Románia 1-0
Fehéroroszország – Lettország 7-0

A végeredmény:

I

10. csoport

Így örültek az írek a továbbjutásnak. - fotó: facebook.com

Így örültek az írek a továbbjutásnak. – fotó: facebook.com

Megmaradt a gólelőnye Írországnak, így aztán hiába nyert Szlovénia, a szigetországiak folytathatják az oroszok mögött továbbjutva az Európa bajnokságért zajló elitkörben tavasszal.

Oroszország – Írország 2-1
Szlovénia – Bulgária 3-0

A végeredmény:

J

11. csoport

Ahogyan várható volt, Skócia és Ausztria jutott az áprilisi utolsó selejtezőbe a kvartettből, miközben Ukrajna legyőzte Albániát.

Skócia – Ausztria 2-1
Ukrajna – Albánia 3-1

A végeredmény:

K

Az elitkör mezőnye:
Svájc, Görögország, Franciaország, Csehország, Azerbajdzsán, Belgium, Finnország, Lengyelország, Németország, Magyarország, Svédország, Észak-Írország, Hollandia, Olaszország, Norvégia, Portugália, Dánia, Fehéroroszország, Oroszország, Írország, Skócia, Ausztria

Az elitkör sorsolását decemberben tartják.

Gavalovits Sándor