Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Tottenham kiütötte a Manchester Cityt!- videóval

Az újabban gyengélkedő Manchester City előtt kemény ellenfél állt a londoni délutánon. A Tottenham lassan kezd újra magára találni, és ezt egy nagyszerű győzelemmel bizonyították saját közönségük előtt! 

Kép forrása: .theguardian.com  Alderweireld gólja után nem volt megállás, a Spurs átgázolt a Cityn!

Kép forrása: .theguardian.com
Alderweireld gólja után nem volt megállás, a Spurs átgázolt a Cityn!

 

Tottenham Hotspur – Manchester City 4-1 (1-1)
London, White Hart Lane. Vezette: Marc Clattenburg.
Tottenham: Lloris – Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Dier, Alli – Lamela (Carroll 87.), Eriksen (Chadli 68.), Son (Njie 77.) – Kane. Menedzser: Mauricio Pocchettino.
Man. City: Caballero – Sagna, Otamendi, Demichelis, Kolarov – Fernandinho (Nasri 71.), Fernando – De Bruyne, Toure (Navas 56.), Sterling – Agüero (Roberts 86.). Menedzser: Manuel Pellegrini.
Gólszerzők: Dier (45.), Alderweireld (50.) Kane (61.), Lamela (79.) ill. De Bruyne (25.)
Sárga lap: Lamela (56.), Dier (59.), Eriksen (65.), Alli (88.) ill. Demichelis (45+2.)

Az öt forduló alatt gólt sem kapó Manchester City elmúlt hete nem sikerült fényesre, két vereséget szenvedtek, előbb a BL-ben, majd a bajnokságban is. A Tottenham egy hete szerezte első bajnoki győzelmét, s ezt egy rangadón fejelte volna meg újabb 3 ponttal, és lépett volna a City nyomába. Ennek megfelelően a Spurs kezdte nagyobb lendülettel a mérkőzést, s Lamela két lövésével jelezték, hogy a jobb erőkből álló manchesterieknek nem lesz könnyű dolguk ezen a napon. Mégis De Bruyne lesgyanús góljával a vendégek szereztek vezetést, majd Raheem Sterling lövését kellett barvúrral védenie Hugo Llorisnak. A londoniak csodacsatára, Harry Kane továbbra sem találja góllövő cipőjét, nem egy alkalommal maga próbálta görcsösen megoldani a feladatot, miközben társai csak egy jó passzra vártak a kapu előterében. De végül csak összejött az egyenlítés: a 45. percben egy távoli lapos lövéssel Eric Dier vette be a City kapuját, így lett a félidőben 1-1!

A második félidőt pár percnyi City-nyomás indította, majd jött a hidegzuhany: Caballero  rosszul mozdult ki Lamela szabadrúgására, és Alderweireld csúsztatott a kapuba, 2-1, és megfordította a meccset a Tottenham. A londoniak összeszedték magukat erre a napra, amit mi sem bizonyított jobban, mint, hogy gyorsan jött a harmadik gól is: Eriksen szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant, és a középen, a sorfal mögött lesen álló Harry Kane vágta a labdát a kapuba. Megszerezte első gólját idén a Spurs tavalyi házi gólkirálya, s máris 3-1! A hazaiak védelme nem igazán ingott meg a manchesteri rohamoktól, és Sterling csak egy kósza lövést tudott megereszteni, ami komoly veszélyt nem hordozott magában. S míg a vendégek célt tévesztettek, a hazaiak nem, igaz, Son gólját les miatt érvénytelenítették, de újabb védelmi résre derült fény a City oldalán. S nem kellett sokat várni a legújabbra: a hosszú ideje kiváló célpontot adó Erik Lamela ezen a napon fantasztikusan futballozott, és megérdemelten talált a kapuba. A csereként beálló Njie labdájával Demichelissel a nyakán belépett az argentin a tizenhatoson belülre, majd némi labdakergetés után elfektette Caballerót, és megszerezte csapata negyedik gólját, 4-1! Ezzel be is állította a Tottenham a végeredményt, s a Manchester City egyelőre még a tabella élén áll, bár z eredmények alakulása után még a dobogóról is letaszíthatják.

 

http://www.dailymotion.com/video/x37u4dg_tottenham-hotspur-vs-manchester-city-4-1-all-goals-highlights-2015-hd_sport

Demmel László