Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A La Liga számokban

Véget ért az első hét forduló a La Ligában, most pedig megnéztük, mit mutatnak a számok.  A whoscored.com statisztikái megmutatnak néhány érdekességet az idénnyel kapcsolatban.

Kép: www.101greatgoals.com

Kép: www.101greatgoals.com

A egyedül a Celta Vigo és a Real Madrid mondhatják el magukról, hogy hét forduló elteltével is veretlenek a spanyol bajnokságban. Szintén ez a kettő jegyezte a legtöbb lőtt gólt: szám szerint 15-öt.

Karim Benzema vezeti a góllövő listát 6 góllal – többet szerzett, mint a Granada, a Valencia és a Malaga csapatostul.

A remek védőiről híres Espanyol hálóját vették be eddig a legtöbbször az idényben (16).

Csak három csapat tud felmutatni 60%-nál nagyobb átlagos labdabirtoklást az első hét forduló után: Barcelona (66,8%), Celta Vigo (62,3%), Real Madrid (61,4%).

A Real Madrid lő a legtöbbet kapura: átlagosan 20,7-szer veszik célba a kaput mérkőzésenként, utánuk a Barca jön 18,6-al, majd a Celta Vigo 15,9-el.

A passzok pontosságát tekintve íme a legjobb öt: Real Madrid (87,9%), Barcelona (85,8%), Celta Vigo (83,6%), Atletico Madrid (81,3%), Valencia (80%).

A hármas holtversenyben a góllövőlista második helyén álló baszk Agirretxe arányaiban kiemelkedik a mezőnyből. Csapata góljainak 83%-át ő szerezte (5 találat a Real Sociedad színeiben).

Cristiano Ronaldo öt góllal a második a góllövő listán – érdekesség, hogy az Espanyol ellen szerezte mind az ötöt. Azokon kívül csak a BL-ben talált be idén.

Ők passzolnak a legpontosabban: Kroos (94,3%), Modric (93,3%), Fontas (92,9%), Varane (92,2%), Mascherano (92,3%), Augusto Fernandez (91,1%), Cabral (91,8%), Ibanez (90%).

Ahogy minden évbe, úgy idén is Cristiano Ronaldo lő a legtöbbször kapura egy meccsen: 7,9-szer próbálkozik átlagban, mögötte Messi (5,3) és Neymar (5,2) jönnek.

Neymar rúgta a legtöbb gólt barcelonai színekben, szám szerint négyet.

Soldado (Villarreal), Nolito (Celta Vigo), Hugo Mallo (Celta Vigo), Bale (Real Madrid) és Alberto Lora (Sporting Gijon). Mi a közös bennük? Mindannyian 3 gólpasszt adtak idén – ennél eddig senki sem adott többet.

A legtöbb sárga lapot az Eibar 22 éves védője, Gonzalo Escalante gyűjtötte be (6). Ő követi el a legtöbb szabálytalanságot is: meccsenként 4.szer fúj miatta a bíró.

A Valencia a második leggyengébben termelő csapat – náluk csak a Malaga talált be kevesebbszer, de a legutóbbi forduló előtt ők még lőtt gól nélkül álltak. A Sociedad elleni 3-1-es siker után áll a nevük mellett három gól, a Valenciának négy van.

A szereléseket nézve három ember emelkedik ki a mezőnyből: Mehdi Lacen (Getafe, 5,3), Augusto Fernandez (Celta Vigo, 5,2), Miguel Lopez (Granada, 5,1). Érdekes, hogy közülük csak Lopez védő.

Nordin Amrabat (1,8) és Luiz Suarez (1,7) tartózkodnak a legtöbbet lesen.

Ők passzolnak a legtöbbet a ligában: Kroos (79,5), Trashorras (78,9), Fontas (77,5), Augusto Fernandez (76,5), Mascherano (73,7), Modric (72,1).

Baranyai Balázs