Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola szerint jó kezekben a spanyol válogatott

A Bayern München katalán vezetőedzője, Pep Guardiola szerint a tavalyi világbajnoki kudarc ellenére a spanyol válogatott a legjobb kezekben van a tapasztalt mesternél, Vicente del Bosque-nál.

www.sport.es

www.sport.es

A spanyol válogatott 2014-ben címvédőként érkezett a brazíliai Világbajnokságra, ám szégyenszemre már a csoportkör végeztével kiesett a tornán. A leégés ellenére a szövetség illetékesei nem rúgták ki a csapattal már VB-, és EB-győzelmet elérő szövetségi kapitányt, hanem adtak neki még egy esélyt.

A következő esély pedig jövőre lesz Franciaországban, ahol a „La Rioja” megvédheti Európa bajnoki elsőségét. A kvalifikáció már szinte biztos, így természetesen már latolgathatóak a jövő nyári esélyek. Igaz, Guardiola egyelőre nem merészkedett túl messzire verbálisan, „csupán” kifejezte, hogy mennyire nagyra becsüli a veterán kollégát:

„Nincs jobb, mint Vicente del Bosque. Mivel sikerült áttörnie azt a sorompót a negyeddöntőben, amit mi, idősebb generáció nem voltunk képesek elérni, ez a generáció előrelépett. Ez egy olyan dolog, amelyért köszönetet kell mondanunk Nekik.” – utalt Guardiola, a spanyolok általában nem túl meggyőző vb-szerepléseire.

A hispán válogatott története során egyetlen kétszer verekedte túl magát világbajnoki döntőn. Először 1950-ben (4. hely), és utoljára 2010-ben, amikor meg sem állt a végső győzelemig.

Balogh József