Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Továbbment a Juve és a Man City is

Egy gól született a D csoport rangadóján, a Juventus-Manchester City mérkőzésen, ezzel az eredménnyel a torinói gárda is biztosította helyét a legjobb 16 között.

3

Juventus – Manchester City 1-0 (1-0)
Helyszín: Torino, Juventus Stadion, Vezette: Felix Brych (német)
Gólszerző: Mandzukic (18.) ill.
Sárga lap: ill. Fernandinho (35.), Navas (69.), Sagna (69.)
Kiállítás:ill. –

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, Alex Sandro (Evra 78.) – Mandzukic (Morata 55.), Dybala (Cuadrado 82.), Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Manchester City: Hart (Caballero 81.) – Sagna, Demichelis, Otamendi, Clichy – Fernando – Navas, Toure, Fernandinho (Delph 60.), De Bruyne – Agüero (Sterling 69.), Vezetőedző: Manuel Pellegrini

A Manchester City úgy lépett pályára Torinóban, hogy a továbbjutás már zsebben volt, egy esetleges győzelemmel pedig a csoport első helye is biztosított lett volna, no meg a hazai 2-1-es vereség revansa is fűtötte Agüeroékat. A Juventusnak viszont a továbbjutás volt a cél.

A  találkozó elején inkább a vendégek birtokolták többet a labdát, ám veszélyes szituáció akadt mindkét oldalon.Egy gyors hazai ellentámadás viszont meghozta a hazai vezetést. A 18. percben Alex Sandro bal oldali beadása után Mario Mandzukic hat méterről Joe Hart kapujába belsőzött. A horvát csatárt őrző Nicolas Otamendi a földre került az esetnél, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. (1–0) Mandzukic második gólját szerezte ebben a BL-szezonban, korábban szintén a Manchester City ellen volt eredményes. A félidő további részében is a City birtokolta többet a labdát, de nem tudott mit kezdeni a területeket nagyszerűen lezáró olaszok védekezésével. Agüero a hajrában majdnem kapott egy ajándék gólt, ám Buffon a helyén volt.

A második félidőben nem változott a játék képe, és az eredmény sem. A City labdatartása mellett, pontrúgásból tudott veszélyeztetni. A hazaiak Sturaro révén kapufáig jutottak. A hajrára fordulva egyre több helyzet adódott a kapuk előtt, az egyiknél Joe Hart meg is sérült, így a végére kapust kellett cserélnie a Citynek. Helyére az argentin Willy Caballero állt a gólvonal elé.

Az eredmény már nem változott, a Juventus megérdemelten győzte le másodszor is a Manchester Cityt az idei BL-ben, és  jutott a legjobb 16 közé, valamint át vette a vezetést a D jelű csoportban.

1

Borussia Mönchengladbach – Sevilla FC 4-2 (1-0)
Helyszín: Mönchengladbach, Borussia-Park, Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Stindl (29., 83.), Johnson (68.), Raffael (78.) ill. Vitolo (82.), Banega (91. – büntető)
Sárga lap: Dahoud (50.), Drmic (84.) ill. Banega (34.),
Kiállítva:ill.

Mönchengladbach: Sommer – Korb, Christensen, Nordtveit, Wendt – Traore (Drmic 13.), Dahoud (Schulz 79.), Xhaka, Johnson (Elvedi 87.) – Raffael, Stindl, vezetőedző: André Schubert

Sevilla: Rico – Coke (Mariano 82.), Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas – Krychoviak, Krohn-Dehli (N’Zonzi 64.) – Vitolo, Banega, Konoplyanka – Gameiro (Llorente 76.), Vezetőedző: Unai Emery

A csoport másik mérkőzésén a kezdő sípszótól kezdve óriási fölényben játszott a német együttes. Az első félidőben 18 lövése volt, melyből nyolc el is találta a spanyolok kapuját. A sok próbálkozás eredménye a 29. percben érett csak góllá, Lars Stindl két védő közül kilépve három méterről a hálóba bombázott. (1–0)

A Sevilla a második félidőben sem tudott változtatni a játék képén, így a németek előbb a 68. percben Fabian Johnson, majd a 78-ban Raffael révén el is léptek három góllal. (3-0) A 82. percben a szépítés összejött a vendégeknek, Fernando Llorrente passza után Victor Vitolo szép mozdulattal átemelte a labdát a hazaiak kapusán. (3–1) Egy perc múlva ismét három gól volt a különbség, Stindl 18 méterről, laposan a kapu jobb alsó sarkába lőtt (4–1). Ez volt a játékos második gólja a találkozón. A mérkőzés végeredményét a 91. percben Ever Banega állította be tizenegyesből. (4–2)

Megszerezte első győzelmét a Gladbach a Bajnokok Ligájában, ráadásul visszavágott a Sevillának az idegenbeli 3–0­-s vereségért, így az Európa-liga-folytatást jelentő harmadik helyre még mindkét csapatnak megvan az esélye.

A D csoport állása egy fordulóval a vége előtt:

d

Fotó: Facebook.com,  UEFA.com

A tabellát köszönjük az Eredmenyek.com-nak.

Becz Tamás