Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Hatalmas Sporting bravúr Moszkvában

A döntés az utolsó fordulóra maradt, avagy az Europa Liga ‘H’ jelű kvartettjében kikapott a csoport eddigi éllovasa, a Lokomotiv Moszkva hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a Sporting CP ellenében, mely ezzel saját kezébe vette sorsát. A csoport másik mérkőzésén hozta a papírformát a Besiktas, ám a látszat néha csal, nem volt az olyan sima meccs a Skenderbeu legjobbjaival szemben.

12308045_1259142770778380_3932930429031520221_o

Lokomotiv Moszkva – Sporting CP 2-4 (1-3)
Helyszín: 
 Lokomotiv Stadion; Vezette: A. Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Maicon (5.), Miranchuk (86.) ill. Montero (20.), Ruiz (38.), Martins (43.), Pereira (61.)

A Sporting számára egyetlen egy lehetőség volt nyerni a Lokomotiv Moszkva otthonában, ugyanis a Besiktas győzelme borítékolható volt. Bármely más eredménnyel a portugál csapat kiesett volna. Nem is kezdődött jól a mérkőzés a szempontjukból, a hazaiak gyorsan vezetést szereztek, ám ez nem rettentette el a vendégeket. Gólra törő játékkal már a félidő végére hathatós előnyre tettek szert megfordítva a mérkőzést. Montero után Ruiz, majd pedig Martins is a kapuba talált, a szünetben a hazai öltözőben lehetett a hangulat feszültebb.  A fordulást követően Pereira tett rá még egy lapáttal, ezzel pedig a 61. percben eldöntötte a meccset a Sporting, mely így bár még mindig csak a csoport harmadik helyét foglalja el a Sporting, de sorsa immáron a saját kezébe van. A végeredményt Miranchuk állította be, ez a hazai gól azonban csak szépségtapasz volt. A Sporting hazai pályán a Besiktas ellenében vívhatja ki a továbbjutást, az utolsó játéknap egyik legjobb mérkőzésének

Besiktas – Skenderbeu 2-0 (1-0)
Helyszín: 
 Atatürk Olimpiyat; Vezette: P. Gil (lengyel)
Gólszerzők: Tosun (35., 78.) ill. –

Bár papírforma meccsnek tűnt, mégis jól megizzasztotta ellenfelét a Skenderbeu, avagy a szezon meglepetéscsapata a Besiktas otthonában is tisztesen helytállt. Bár vereség lett a vége, Tosun két gólja három pontot ért a törököknek, nem volt ez olyan sima mérkőzés, mint ahogyan azt az eredmény mutatja. A Besiktas ezzel a csoport élére állt, míg a Skenderbeu továbbjutási esélyei elszálltak.

EL table

Őszi Ádám