Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Europa Liga: Meccsdömping a továbbjutó helyekért! – előzetes

Kedden és szerdán az elsőszámú európai kupasorozat a Bajnokok Ligája volt terítéket, csütörtökön pedig a második számú sorozat, az Europa Liga jelenezik mérkőzéseivel. Számos továbbjutó hely kiadó még, a tét hatalmas, ennek megfelelően kiváló mérkőzésekre van kilátás, melyek közül ráadásul hatot a televízióban is megtekinthetünk. Csakúgy mint a BL-ben, az EL-ben is a csoportok első két helyezettje kvalifikálja magát az egyenes kieséses szakaszba, pontegyenlőség esetén pedig az egymás elleni eredmény számít. Nézzük mire számíthatunk az egyes csoportokban, hol mennyire tiszta, vagy éppen kusza a kép. 

euleague

Van aki az életben maradásért küzd, van olyan csapat, mely a csoportelsősségre tör, s akadnak olyan csapatok is, melyek számára már most tét nélküli az összecsapása vagy pozitív vagy pedig negatív értelemben.

A-csoport:
nov. 26. 21:05    Molde – Fenerbahce
nov. 26. 21:05    Celtic – Ajax (Digi Sport 1)

A Molde jól megviccelte a nagyokat ebben a kvartettben és már biztos továbbjutó, míg a fennmaradó három klub közül még bármelyik odaérhet a másik továbbjutó helyre. A Molde csoportelsősségéhez egy pont is elég. A Celtic és az Ajax meccs vesztese biztosan kiszáll, a döntetlen, a Fener számára lenne a legjobb.

B-csoport:
nov. 26. 17:00    Rubin Kazan – Sion (Digi Sport 2)
nov. 26. 21:05    Liverpool – Bordeaux

Biztosra még semmit nem állíthatunk, ám egy Sion és Liverpool győzelem azt jelentené, hogy a két csapat karöltve lép az egyenes kieséses szakaszba. Bármilyen más eredmény még összekuszálhatja a csoportot, melyet a Sion vezet nagy meglepetésre.

C-csoport:
nov. 26. 17:00    FK Krasnodar – Borussia Dortmund (Digi Sport 1)
nov. 26. 21:05    PAOK Saloniki – Qabala

A Dortmund már továbbjutott, s biztosíthatja csoportelsősségét a mai napon, míg a Gabal már csak matematikai eséllyel bír. A Krasnodar közel áll a továbbjutáshoz, ám a PAOK egy mai sikerrel még közel kerülhet az eredmények és a papírforma tükrében.

D-csoport:
nov. 26. 21:05    Legia Warszawa – Midtjylland
nov. 26. 21:05    Club Brugge – Napoli

A Napoli ezidáig hibátlan, legnagyobb csoportriválisát oda-vissza megverte, így már biztos csoportelső. A Legia Warszawa számára csakis egy győzelem tarthatja életben az esélyeket.

E-csoport:
nov. 26. 17:00    Dinamo Minsk – Viktoria Plzen
nov. 26. 21:05    Villarreal – Rapid Wien (Digi Sport 2)

A Dinamo Minszk már kiszállt, míg a Rapid Wien továbbjutott. A Plzen csakis győzelemmel tarthatja életben továbbjutási esélyeit, mely elszáll abban a pillanatban, ha a Villareal pontot szerez.

F-csoport:
nov. 26. 21:05    Braga – Slovan Liberec
nov. 26. 21:05    Olympique Marseille – Groningen

A Groningen már kiszállt, ám minden más megtörténhet, a Braga vezeti a kvartettet, ám a harmadik Marseille is csak három pontra van lemaradva. Itt még hatalmas lehet a harc akár az utolsó körben is.

G-csoport:
nov. 26. 19:00    Lazio – Dnipro
nov. 26. 19:00    Rosenborg – St. Etienne

A Rosenborg kiszállt, kiesett, míg a Lazio gyakorlatilag továbbjutott. A St-Etienne oda-vissza verte a Dniprot és három pont van a felek közt. Nagy meglepetések kellenének, hogy az olasz és a francia csapatot elüssék a továbbjutás elől.

H-csoport:
nov. 26. 19:00    Lokomotiv Moszkva – Sporting CP
nov. 26. 19:00    Besiktas – Skenderbeu

Mind a négy csapat talpon van és még senki nem jutott tovább. Az albánok egy győzelemmel maradhatnak talpon, melyre lássuk be nem sok remény van, míg a Lokomotiv egy ponttal is bebiztosíthatja továbbjutását. A Sporting nincsen könnyű helyzetben, Moszkvából kéne pontot, pontokat csípniük.

I-csoport:
nov. 26. 19:00    Basel – Fiorentina (Digi Sport 1)
nov. 26. 19:00    Belenenses – Lech Poznan

Jó helyzetben van a Basel, mely ma bebiztosíthatja továbbjutását és csoportelsősségét egyaránt. A második kiadó helyért hatalmas a küzdelem, jelenleg a Fiorentina áll jobban, ám ez könnyen változhat.

J-csoport:
nov. 26. 19:00    Quarabag – Tottenham
nov. 26. 19:00    AS Monaco – Anderlecht

Mindennek tétje van, itt ebben a csoportban van a legkisebb különbség a csapatok közt. Az első Tottenham és a negyedik Qarabag közt csupán három pont van.

K-csoport:
nov. 26. 19:00    Schalke 04 – APOEL Nikosia
nov. 26. 19:00    Sparta Praha – Asteras Tripolis

Még mind a négy együttes továbbjuthat, az eredmények tükrében még rengeteg forgatókönyv létezik.

L-csoport:
nov. 26. 19:00    Alkmaar – Partizan
nov. 26. 19:00    Augsburg – Athletic Bilbao (Digi Sport 2)

Egyik csapat sem érezheti magát biztonságban, az Alkmaar csakis győzelemmel maradhat versenyben, míg a Bilbao számára egy pont is elég a továbbjutáshoz.

Őszi Ádám