Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Büntetőpárbajban jutott tovább a West Brom! – videóval

A tegnap este folyamán újabb újrajátszás került megrendezésre az FA-kupa negyedik fordulójában, miután a birminghami összecsapáson 2:2-es végeredmény született. Az alacsonyabb osztályú Peterborough United a legfelsőbb ligában szereplő West Brom csapatát fogadta.

12669489_10156547560075080_4450187838627218974_n

Peterborough United – West Bromwich Albion 1:1 (0-0) – Büntetőkkel: 3-4
G.:
Taylor(51.) ill. Fletcher(70.)

A vendégek természetesen a legerősebb kezdőjüket vonultatták fel erre a mérkőzésre. Az első játékrész folyamán mindkét együttes nagy vállalkozó kedvet mutat a gólszerzés gyanánt, de egyikük sem tudott betalálni. A 19. percben Tony Pulis kénytelen volt cserét végrehajtani, miután McAuley megsérült. A szünetben tehát 0:0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulást követően az 51. percben jegyezhettünk fel egy komolyabb lehetőséget. Coultshirst tekert kapura, de a labda mellé szállt. Nem sokkal később megszerezték a vezetést a hazaiak. Az 55. minutumban Taylor vette be a WBA hálóját. Mindhiába a nagy Peterborough főlénye, a 70. percben Darren Fletcher egy gyönyörű góllal egalizálni tudott. A rendes játékidő nem hozott döntést, így tehát jött a hosszabbítás. 

A hosszabbítás első felvonása folyamán mindkét csapat részére jegyezhettünk fel veszélyesebb szituációkat, viszont ennek ellenére gól nem született. A következő 15 percben szintén nem született döntés, így tehát jöttek a büntetőrúgások. A tizenegyesek után végül Tony Pulis legénysége örülhetett, miután 4:3 aranyában felül múlták a Peterborought. A harmadosztályú csapat rendkívül jól játszott, akik a továbbjutást is megérdemelték volna a rendes játékidő és a hosszabbítás alapján is. 

https://www.youtube.com/watch?v=B1oae91qaQA

https://www.youtube.com/watch?v=5R3kv76s5wg

https://www.youtube.com/watch?v=q0nLYF0yMsw

Képforrása: West Brom facebook oldala 

Németh Boldizsár