Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gera még jó pár évig rongálná a levegőt a Fradinál

2000 tavaszát írtuk, mikor a Gázszser FC visszalépett az NBI-től, s élvonalbeli jogát eladta a PMFC-nek. Abban a csapatban tűnt fel egy fiatal 21 éves játékos, aki szaltóival elkápráztatta már korábban is a helyi közönséget.

gera fiatalon

Gera Zoltán volt ez a fiatalember, akit akkor már előszerződés kötött a Ferencvároshoz. Gera az akkori pécsi kapustehetséggel Sólyom Csabával illetve Kardos Ernővel érkezett 2000 nyarán a főváros IX. kerületébe.  Ki gondolta volna akkor, hogy egy legenda fog születni, aki hosszú évekig a ferencvárosi szurkolók, egyik első számú kedvence lesz, aki 2004-es távozása után, 2014-ben 10 évnyi angliai légióskodás után nem levezetni tért haza, hanem céljai vannak, még akár hosszú éveken keresztül. Gera a fradi.hu – nak az FTC hivatalos weboldalának adott egy hosszabb interjút.

Beszélt többek között Thomas Doll-ról, hogy milyen jó kapcsolata van a játékosokkal, milyen jók a meglátásai ( hisz többek között a már távozó brazil Somáliát is kipróbálta új poszton, s ez annyira jól sikerült, hogy már a francia bajnokságban játszik).

Dicsérte Nagy Ádámot, hogy szép jövő előtt áll, ha nem áll meg a fejlődésben, bírnia kell a nyomást. Kettejük játékát a következő viccnek szánt mondatával hasonlította össze: Az ő játéka arra alapul, hogy sokat fut, nagyon jól passzol, nem adja el a labdákat. Azért ha magamra gondolok, hogyan játszottam… Tőlem csak örökölni lehetett a labdát”

gera válogatott kép

“A szemem előtt lebeg az Eb. …. Nekem sem garantált a helyem, ezért tavasszal kiemelkedően kell játszanom, és jól szerepelni a Fradival. Persze azért dolgozok, hogy ott legyek, hiszen óriási siker, hogy kijutottunk. Jó időszak előtt állunk a Fradival és a válogatottal is” –

Arra a kérdésre, hogy jövőre is folytatja – e futball, sejtelmesen a következő választ adta: “Fizikálisan jól érzem magam, így egy újabb szezon még biztosan bennem van, így is készülök. Ha minden jól alakul, legalább egy idényt szeretnék még játszani, aztán lehet, hogy jó pár évig itt rongálom még a levegőt.”

gera_nb1

Mi pedig csak azt remélhetjük, hogy az idén 37 éves középpályás, még hosszú – hosszú évekig élvezi a labdarúgást,  mi pedig gyönyörködhetünk játékában.

Ma este 6-kor ott lesz a lehetőség, hisz Ferencváros – Videoton a Magyar Kupa negyeddöntőjében!

Képek forrása: nb1.hu

Endrődi Dávid