Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Debrecenben áll a bál

Igencsak érdekes dolog került napvilágra a hétszeres bajnok háza tájáról. Nenad Novakovic hosszú sérülése után edzésbe állt, ám nem ez a leginkább hírekben szereplő dolog.

novakovics

Még az előző bajnokság végéhez közeledve szenvedett súlyos sérülést Nenad Novakovic, a Debrecen kapusa. A szerb cerberus elmondása szerint mára teljes értékű edzésmunkát végez, ám ezt a hajdúságiak cáfolják. „Tavaly áprilisban komoly műtéten esett át. Azóta sem tudott megfelelő állapotba kerülni, úgy tudom, jelenleg még futni sem képes.” – beszélt a kapus állapotáról a Bors című napilapnak Róka Géza klubigazgató. Hogy mennyi valóságalapja van a történetnek, nem tudható, mindenesetre a kapus elmondása szerint komoly pénztől esett el az elmúlt majd’ egy évben. „Megkaptam az engedélyt az orvosomtól. Három-négy hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Napról napra egyre jobb állapotban vagyok – mutatott rá jelenlegi állapotára a kapus, amihez hozzátette, sérülése óta nem kapott fizetést. – Amióta probléma van a lábammal, a dolgok nem működnek jól a klub és köztem. Már a 2015 áprilisi sérülésem óta nem kaptam fizetést. Ezért a FIFA-hoz fordultam, az ügy pedig folyamatban van. Hamarosan döntés születik, és meglátjuk, mi lesz a következő lépés.” Erre reagálva Róka Géza elmondta, táppénzen van Novakovic, ami mellett a neki járó pénzt megkapta/megkapja. Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elnöke szerint egy ilyen beadványhoz nem elegendő a táppénz. „Ha valaki közüzemi balesetet szenved, megsérül a pályán, a táppénz és a teljes fizetése közti különbséget a klub köteles megfizetni. Ez az általános eljárás, ám Novakovics ügyének pontos részleteivel nem vagyok tisztában.” – beszélt a helyzetről Horváth.

Novakovicról korábban Szima Gábor is azt mondta, veszélyben érzi pályafutását, sőt, egyenesen vége a kapus karrierjének.

djelmic3_nagy

Más téma, de még mindig Loki. Bár a játékengedélye megérkezett Ognjen Djelmicsnek, a bosnyák középpályás azonban még nem játszhat. A szélső még a Zeljeznicar őszi szezonjának végén kapott piros lapot, minek következtében két mérkőzésről eltiltották, és ebből csak egyet töltött le, a Paks ellen ezáltal még nem léphet pályára. Legkorábban jövő hétvégén, az Újpest elleni rangadón kaphat lehetőséget.

(fotók: haon.hu, dvsc.hu)

Gavalovits Sándor