Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tim Howard visszatér az MLS-be! – hivatalos

A mai nap folyamán hivatalossá vált, hogy az Everton amerikai válogatott kapusa, nevezetesen Tim Howard a szezon végeztével visszatér az MLS-be. Az idény folyamán többször is felvették azt, hogy a rutinos hálóőr hosszú idő után elhagyja a Premier League-t és újra hazájában szerepelhet a továbbiakban. Nos, a hírek valóban igaznak bizonyultak.

TH_SITE_1920_1080

Több, mint 10 év után elhagyja a Premier League-t az Everton rutinos portása, azaz Tim Howard. A 37 esztendős amerikai válogatott hálóőr a szezon végeztével a Colorado Rapidsnál folytatja profi pályafutását, amellyel 3,5 évig szóló szerződést kötött.

Tim Howard 2003 nyarán a Manchester United csapatához írt alá, a “vörös ördögök” 2,5 millió fontot pengettek ki a játékjogáért. A 2003/2004-es idény folyamán ő volt a csapat első számú kapus, mely során 44 tétmérkőzésen léphetett pályára. A következő kiírástól, viszont a cserepadra szorult az ifjú amerikai hálóőr. Összesen három idényt húzott le első európai állomáshelyén, ahol a különböző kupasorozatokban 77 találkozón kapott lehetőséget. A 2006/2007-es szezon folyamán az Everton vette kölcsön, de a téli átigazolási piac idején végleg magukhoz láncolták Howardot. A liverpooli “kékeknél” minden frontot egybe véve 412 mérkőzésen léphetett pályára. Az Angliában eltöltött évei alatt nyert FA Kupát, Ligakupát illetve Angol Szuperkupát is. A 2003/2004-es kiírás során bekerült a Premier League év álomcsapatába.

Íme Tim Howard néhány emlékezetesebb védése:

https://www.youtube.com/watch?v=Cv65Dx_rz-A

Képforrása: Colorado Rapids hivatalos honlapja

Németh Boldizsár