Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Storck keretéből már csak kikerülni lehet

Bernd Storck tegnap kihirdette a válogatott Eb keretét. Eddig arról volt szó, hogy csak az edzőtáborra nevezik meg a játékosokat, igaz azt sejteni lehetett, hogy nagy változás már nem fog történni. Ma viszont bejelentette, hogy aki kikerült, lemarad….

Először is nézzük kik azok a nagyobb nevek akik biztos nem lesznek ott az Eb-n:

Bogdán Ádám facebook

Bogdán Ádám facebook

A kapuban Bogdán Ádám, pedig még a horvátok elleni barátságos meccs második félidejében is ő védett. Igaz a tavasz kihagyta, nem került be a Liverpool kapujába. Kölcsön nem adták. Az egész szezont véve, melybe, ha beleszámoljuk az U21-es bajnokságban pályára töltött meccseit is, összesen 11 pályára lépéssel zár. Ezek után nem meglepő, hogy Storck csak 4.számú kapusként számolt volna vele, amibe a hálóőr már nem ment bele. Így helyette Megyeri lesz a 4.számú kapus, aki valószínűleg szintén nem megy az Eb-re, ugyanis az első 3 kapus: Király, Dibusz és Gulácsi.

Bogdán tegnap sportszerűen a következő üzenettel kommentálta kihagyását:

Sziasztok! Gondolom már többen értesültetek arról, hogy nem leszek ott az Európa-bajnokságon. Mondanom sem kell, hogy nagyon csalódott vagyok, de természetesen drukkolok a csapatnak Franciaországban!

www.nso.hu

www.nso.hu

Kalmár Zsolt az egyik legnagyobb magyar tehetség, viszont az idei Eb-t ő is ki fogja hagyni. Kalmár a télen a válogatott miatt kérte a lipcsei vezetőket, hogy adják kölcsön, ez meg is történt, a tavaszt a másodosztályú FSV Frankfurtnál tölti. 12 meccsen 1 góllal és 1 gólpasszal hívta magára a figyelmet. Ennek ellenére nem járt sikerrel, s Storck nem viszi magával a júniusban 21.születésnapját ünneplő középpályást. Igaz Kalmárnak még bőven lesz lehetősége világeseményen szerepelni, hisz az ő pályafutása csak most kezdődött.

www.nso.hu

www.nso.hu

Mervó Bence, is a válogatott miatt váltott a télen. Tavaly miután az ETO csődbe jutott, nyáron aláírt az MTK-hoz, majd szeptemberben a svájci Sion játékosa lett. Mivel már az átigazolási időszak lejárta után váltott, így az egész őszt kénytelen volt kihagyni. Majd jött a tél, s a tehetséges támadó tovább állt, szintén kölcsönben Lengyelországba. Kalmárhoz hasonlóan, szintén a válogatott miatt. Az utóbbi időben kezdett játékba lendülni, s 7 meccsen 4 gólnál tart, amiket a lengyel bajnokság rájátszásában, az alsóházban szerzett. Ha azt nézzük, hogy a magyar csatárok az elmúlt időszakban, hány gólt szereztek, valamelyik külföldi bajnokságban, Mervónak helye lett volna a keretben. Ha azt nézzük, hogy mikor nem játszott, s Storck folyamatosan az edzőtáborba meghívta, akkor viszont ő biztos tudja a mellőzés okát.

Vanczák Vilmos a fiatalítás áldozata lett. Ezt már év elején elmondta Storck, nem számít a továbbiakban a kiváló hátvédre. Vanczák jelenleg még nem tudja eldönteni, hogy hol folytatja pályafutását. Már egy egyezsége volt, egy magyar csapattal, de az a klub, melyet nem nevezett meg, kiesett az élvonalból, így a szerződés semmis. Mivel már tudni lehetett a szezon előtt, hogy elhagyja a Siont, az edzők kevésbé játszatták, de még így is 15 meccsen pályára küldték.

Leandro de Almeida, a brazil születésű magyar válogatott hátvéd, Storck fiatalítási politikájának az áldozata. Róla is korábban kijelentette a kapitány, hogy kora miatt, már nem lesz válogatott.

www.blikk.hu

www.blikk.hu

Balogh Norbert, télen szerződött Debrecenből az olasz Palermo együtteséhez. Kevés szerepet kapott új klubjában. Baloghot tavaly az utánpótlás vb-re se vitte ki magával Storck, mert azt mondta, még fejlődnie kell. Ezek után Balogh ősszel az NB I-ben egy egész jó szezont produkált, igaz csatár létére gólokat nem lőtt. Majd télen tovább állt Olaszországba. Szerintem még korai volt neki, hisz a Loki csapatába is épp csak elkezdett játszani. A Seria A-ban, 4 meccsen 51 perces mérlegnél jár, ez tényleg kevés az Eb szerepléshez.

Bosnjak Predrag, az utóbbi időben folyamatos meghívást kapott a válogatottban, igaz pályára csak egyszer lépett, még Pintér Attila kapitánykodása alatt.

Meglepetések:

Megyeri Balázs a korábbi kiváló Fradi kapus, tavaly nyári klubcseréje nem jött be. Összesen 2 spanyol kupameccsen lépett pályára. Ennél jóval többre hivatott.

Kocsis Gergő, tavasszal meghatározó játékosa volt a Puskás Akadémia NB III-as csapatának…

Stieber Zoltán, télen csapatot váltott, de összesen 192 perc jutott számára, 5 meccsen 1 góllal a Bundesliga 2-ben. Ő is az Eb szereplés miatt váltott, kiváló játékos, de mivel keveset játszott, valahol meglepetés a behívása.

Sallai Roland tehetségéhez semmi kétség nem férhet, viszont egy gyenge tavasz után van. Csapatával kiesett.

Lencse László, korábban lődözte a gólokat szép számmal, viszont idén tavasszal 3 találatig jutott, ami egy csatártól kevés.

Szalai Ádám ha formában van a legjobb magyar támadók között tartjuk számon. Viszont hosszú – hosszú évek óta, ez nem mondható el róla. Hoffenheimnél nem kapott szerepet, télen csapatot váltott, hogy játsszon. A Hannovernél 11 pályára lépése alkalmából összesen 1 gólpasszra futotta.

Íme a keret, melyből már csak kikerülni lehet:

Kapusok: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Fiola Attila, Kocsis Gergő (Puskás Akadémia),  Bese Barnabás (MTK), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland, Lang Ádám (Videoton), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán, Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin)

Támadók: Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

Endrődi Dávid