Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emléktáblát avattak Buzánszky Jenő házánál

Az egykori nagyszerű jobbhátvéd pályafutását a Dombóvári Vasutasnál (1938-1946) kezdte, majd felnőttként a Pécsi VSK-ban (1946-1947), illetve Dorogon (1947-1960) futballozott. 274 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a válogatottban pedig 49 alkalommal szerepelt, Dorog stadionja az ő nevét viseli.

www.442.hu

www.442.hu

53 évig volt Buzánszky Jenő otthona az a ház, ahol a hétvégén az Aranycsapat Öröksége Alapítvány, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány és Dorog önkormányzata emléktáblát avatott.

Buzánszky Jenő az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítójaként hitt abban, hogy a gyermekeké a jövő.  Az alapítvánnyal, pedig gyerekek tízezrei ismerhetik meg a labdarúgást és az Aranycsapat múltját. Az alapítvány mindeddig 140 focipályát adott át, s ezen év közepéig 202 ovifocipálya készül el. Így a labdarúgás népszerűsítése több, mint 40.000 gyermekez jut el.  – mondta Molnár Andrea az Ovi-Foci Alapítvány elnöke.

A beszédben emlékeztetett rá, hogy Buzánszky egész életében hitt abban, hogy a magyar labdarúgás újra felemelkedik. A válogatott kijut az Európa-bajnokságra, illetve a stadionok újra megtelnek.

Ifjabb Buzánszky Jenő, Buzánszky unokája leplezte le az emléktáblát. Majd koszorút helyeztek el a háznál, amely 53 évig az Aranycsapat egyetlen vidéki tagjának otthona volt.

Endrődi Dávid