Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Sztárok sora maradt ki a spanyol keretből!

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett, ám két játékossal többet nevezett meg, mint amit majd a kontinenstornára nevezni lehet, így jelenleg 25 fős a címvédő kerete, melyben jócskán vannak meglepetések. Öt labdarúgó is kimaradt, akikkel számolhattunk.

sS4SPkl

A klubfutball végeztével véget ért a 2015/16-os szezon Fernando Torres, Diego Costa, Santi Cazorla, Juan Mata és Javi Martínez számára egyaránt. Az ő nevük nem hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet a kapitány tartott a keddi nap folyamán. Fernando Torres a fontos gólok szerzője a legutóbbi két tornán egyaránt eredményes tudott lenni, míg a Chelsea renitens gólfelelőse Diego Costa szülőhazáját Brazíliát utasította vissza két éve a spanyolok miatt, erre pedig most nem került be a keretbe, melyből ne feledjük két név még ki fog esni.

Összességében a két gigász közül a Barcelona öt, míg a Real Madrid négy játékost ad a keretbe, míg a BL-döntős Atletico Madrid három kiválóságát szolgáltatja az Eb-re. A Chelsea csupán három spanyolját hívták be, pedig öten vannak.

Egy pár szó a meglepetésekről, avagy Diego Costa nem, Pedro azonban bekerült. Előbbi 16 gólt és 11 gólpasszt osztott ki a szezon során, míg utóbbi 9 gólig és 3 gólpasszig jutott. A teljesítményben nagy a kontraszt, Del Bosque azonban valamiért úgy érzi, hogy az ex-Barca játékos nagyobb hasznára lehet. Nem kell azonban nagyobb meglepetés Lucas Vázquez és Saúl Niguez nevénél, az ő behívójuk eredményezte Torres és Costa kimaradását. Emellett meghívót kapott a megbízhatóságáról ismert veterán Bilbao klasszis Aduriz.

Íme a 25 fős utazó spanyol keret:
Kapusok: Iker Casillas (Porto), David de Gea (Manchester United), Sergio Rico (Sevilla)

Védők: Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Daniel Carvajal (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Juanfran (Atlético Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San José (Athletic Bilbao)

Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Cesc Fabregas (Chelsea), David Silva (Manchester City), Koke (Atlético Madrid), Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern München), Bruno Soriano (Villarreal)

Támadók: Saúl Níguez (Atlético Madrid), Pedro (Chelsea), Lucas Vázquez (Real Madrid), Álvaro Morata (Juventus), Nolito (Celta Vigo), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao)

A spanyolok még három meccset játszanak az Eb előtt:
Május 29. – Spanyolország–Bosznia-Hercegovina
Június 1. – Spanyolország–Dél-Korea
Június 7. – Spanyolország–Grúzia

Szerző: Őszi