Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: új kapusedző, hosszabbító hálóőr

A mai napon újabb fejlemény volt az ezüstérmes Videotonnál, kapusedzőt igazoltak, illetve szerződést hosszabbítottak a tavasszal bemutatkozó Kovácsik Ádámmal.

kovacsik2020-ig írt alá a kapus (vidi.hu)

Kovácsik Ádám tavaly nyáron tért haza hosszú olaszországi légióskodásból, egy ideig csapatot keresett, majd augusztusban aláírt Székesfehérvárra a Videotonhoz 2 évre. Előtte sérült meg a Vidi tartalék kapusa Filip Pajovic, s szükség volt egy új hálóőrre. A 25 éves kapus, hosszú ideig a kispadon ült, majd tavasszal vetélytársa Danilovics is megsérült, így akkor bekerült a kapuba. Nem is okozott csalódást, de egyszer csak ő is megsérült, így visszakerült a szerb a kapuba. A Videotonnak eddig kölcsönben szerepeltek kapusai több csapatnál: Tomas Tujvel, Filip Pajovic, Horváth Tamás, Gábor Péter, mind jelenleg másik klubnál vannak. Danilovics pedig Székesfehérváron volt kölcsönben az előző szezonban, ő a Puskás Akadémia kapusa. Az ő sorsa még kérdéses, de Kovácsiké nem, 2020-ig írt alá a Videotonhoz.

“Nagyon boldog vagyok, hogy hosszú távon számít rám a klub. Úgy gondolom, az elmúlt szezonban sikerült bebizonyítanom, hogy Vidi-szintű kapus vagyok. Bízom benne, hogy a következő években sok szép sikert ünnepelhetünk a csapattal. A célom, hogy minél több trófeát megnyerjek a Vidi játékosaként, és a nemzetközi kupákban is minden évben szép eredményeket érjünk el. Az is fontos, hogy minél több játéklehetőséget kapjak. Tudom, hogy ezért keményen meg kell dolgoznom, de mindent meg fogok tenni azért, hogy velem kezdődjön a Vidi összeállítása. Szerencsére a sérülésem már a múlté, teljesen egészségesen várom a júniusi felkészülést”nyilatkozta a vidi.hu-nak Kovácsik Ádám.

“Ádámot azért igazoltuk tavaly, mert már akkor is nagy lehetőséget láttunk benne. Az edzések és felkészülési meccsek folyamán lehetett látni, hogy egyre jobb formába kerül, majd jött az igazi értékmérő, amikor Danilovics sajnálatos sérülése miatt bajnokikon kellett bizonyítania tavasszal, és ő nagyon jó teljesítményt nyújtott. Egy kiváló karakter, remek sportember, aki reményeim szerint azt is bebizonyítja a jövőben, hogy akár a válogatottnál is számíthatnak rá”mondta Kovács Zoltán sportigazgató szintén a Vidi hivatalos weblapjának.

brockhauserMTK-tól érkezett kapusedző (vidi.hu)

Nem csak szerződés hosszabbítás volt Fehérváron, hanem új kapusedzőt is szerződtettek Brockahauser István személyében az MTK-tól.

“Először is szeretnék köszönetet mondani korábbi klubomnak, az MTK-nak, akik annak ellenére, hogy a szerződésem június 30-ig hozzájuk kötött, nem gördítettek akadályt a váltás elé, így korábban munkába állhatok a Vidinél. Kovács Zoltán sportigazgató megkeresésére azonnal igent mondtam, hiszen egy kapusedző életében nagyon nagy dolog, hogy egy olyan klub szakmai stábjának lehet a tagja, mint amilyen a Vidi. Nagyon magasak az elvárások és a kihívások, ezek pedig külön motiválnak engem. A Videoton FC egy olyan klub, amelyik mindent meg szeretne nyerni, én pedig olyan kapusedző vagyok, aki szintén mindent meg szeretne nyerni. Nagyon bízom benne, hogy sikeres szezonok előtt állunk, és én is kivehetem a részem a sikerből azzal, hogy a Vidi kapusai folyamatosan olyan teljesítményt nyújtanak majd, amivel a vezetőedző és a szurkolók is maradéktalanul elégedettek lesznek”nyilatkozta a vidi.hu-nak Brockhauser István.

Endrődi Dávid