Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coppa Italia: Allegri csodacseréi szállították a címvédést! – videóval

A Milan derekasan küzdött, az első félidőben magasan a bajnok fölé nőttek, de eldönteni nem tudták a meccset, a Juventus pedig Cuadrado és Morata hathatós közreműködésével behúzta a kupát. 

Juve dupla dupla

AC Milan – Juventus: 0-1
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma
Gólszerzők: – ill. Morata (110.)
Sárga: Zapata (50.), Honda (88.), Niang (101.), Mauri (119.) ill. Pogba (62.), Chiellini (116.), Morata (119.), Rugani (122.)
Piros:

Milan: Donnarumma – Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio – Kucka (Balotelli 112.), Montolivo (Mauri 109.), Poli (Niang 85.) – Honda, Bacca, Bonaventura – Vezetőedző: Christian Brocchi

Juve: Neto – Rugani, Barzagli, Chiellini – Lichtsteiner (Cuadrado 75.), Lemina, Hernanes (Morata 108.), Pogba, Evra (Alex Sandro 62.) – Mandzukic, Dybala – Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Az első percekben alaposan megijedhetett Calabria, aki elvitte Pogba támaszkodó labdát, de a bíró nem ítélt tizenegyest. A kontrából Bonaventura tüzelt fölé, majd óriási ziccert hibázott, amikor De Sciglio beadását 8 méterről mellé pöckölte. Általános meglepetésre a Milan ragadta magához a kezdeményezést, és sokkal jobban játszott, mint a bajnok, De Sciglio lövése sem sokkal kerülte el a kaput, aztán pedig Bonaventura lövését szedte ki a rövid sarokból Neto. Poli is komoly helyzetet hibázott a félidő vége felé, amikor jobb belsővel mellé tekert teljesen zavartalanul a tizenhatos előteréből.

A fordulás után folytatta a Milan, ahol abbahagyta, De Sciglio újabb távoli bombáját fogta Neto. A Juventus följebb jött, és elkezdett magához méltóan játszani, a 63. percben Hernanes tekert fölé, kaput viszont továbbra sem találtak. A 69. percben komoly bravúrt mutatott be Donnarumma, Pogba megpattanó lövését kellett kitolnia a rövid alsóból. A 73. minutumban Lichtsteiner is veszélyeztetett, ahogy egyre inkább átvette az irányítást a Juve. A Milan sem adta fel természetesen, Netót ismételten tesztelte De Sciglio a kontrából. A 80. percben Pogba megkínálta Donnarummát, azonban ez nem okozott gondot a kapusnak.

Itt is hosszabbításra volt szükség tehát a nap többi kupafináléjához hasonlóan, itt nem sorjáztak a helyzetek, csak Netónak kellett kitolnia a léc alól egy labdát, a 103. percben pedig Pogba bombáját védte Donnarumma. Bacca a 104. percben élete gólját lőhette volna, ha az ollózása kaput talált, azonban csak a háló tetején landolt a labda. A 110. percben érkezett a dráma, Lemina indult meg, letolta a labdát Cuadradónak, aki megtalálta Moratát középen, a spanyol pedig gyakorlatilag első labdaérintésével megszerezte a vezetést. A Milan jött előre becsülettel, az utolsó puskaporukat a 122. percben lőtték el, amikor Mauri tüzelt alig centikkel mellé.

https://www.youtube.com/watch?v=mrf9pjN9bqo

Tereh Balázs