Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: Dráma Berlinben, a Bayern a kupagyőztes – videóval

Szombat este összecsapott a Bundesliga első és második helyezettje, hogy eldöntsék a Német Kupa sorsát Berlinben.

13217233_1400491373296172_302209596097447098_o

Német Kupa, DÖNTŐ

Bayern München – Borussia Dortmund 0:0 , büntetőkkel: 4:3
Helyszín: Olympiastadion, Berlin, 74 322 néző Vezette: Fritz
Gólszerzők: –
Sárga lap: Ribery (39.), Kimmich (42.), Vidal (47.), Müller (109.) ill. Castro (39.), Hummels (74.), Sokratis (99.)

Bayern München: Neuer – Alaba, Kimmich, Boateng, Lahm– Thiago – Müller, Costa, Ribery (Coman 108.) , Vidal– Lewandowski Vezetőedző: Guardiola

Borussia Dortmund: Burki – Piszcek, Hummels (Ginter 78.), Schmelzer (Durm 70.), Sokratis  – Weigl – Mkhitaryan, Castro (Kagawa 106.), Reus, Bender –  Aubameyang Vezetőedző: Tuchel

A mérkőzés előtti sajtótátékoztatón, Guardiola csapatát és Thomas Müllert méltatta: „Thomas a futballért él. Megvan benne a szenvedély, az akarat, hogy mindig jobb teljesítményre legyen képes. A nap 24 órájában a csapat, az ellenfél és úgy általában a futball körül járnak a gondolatai. Ezt nagyon becsülöm benne”

A Dortmund mestere Tuchel kiemelte: „még mindig sikerült új elemeket felfedezni. A megszervezett pozíciós játék, a passzritmus, a labdaátvételek és a labdabirtoklás, és az abszolút bátor és ellentmondást nem tűrő védekezés még a legnagobb sztároktól is. Amíg ezeket a játékosokat nézi az ember, a labdarúgás minden elemét megtanulhatja.”

A találkozót a bajorok kezdték jobban, már az ötödik percben helyzetbe kerültek. Thomas Müller távolról próbálkozott, de lövése kevéssel ment fölé. A 33. percig komoly helyzet nem adódott a csapatok előtt, ekkor Douglas Costa ziccerét óriási bravúrral hárítani tudta a Dortmund portása Bürki. A 39. percben Ribery és Castro kakaskodását követően mindkét játékosnak sárga lapot mutatott fel a játékvezető. Az első félidőben hiába volt több kapura lövése a bajoroknak, szám szerint hat, ebből mindössze kettő talált kaput. Dortmundi oldalon ez a mutató 4 lövésből 3 talált kaput.

A második játékrész eleje Bayern helyzetekkel kezdődött, de ezek közül is Lewandowski helyzete volt a legígéretesebb, de nem tudott a BVB hálójába találni. Az 57. percben a Dortmund addigi legnagyobb lehetőségét puskázta el, Reus passzolt a gaboni gólzsák elé, aki nem sokkal lőtt fölé. A 65. percben újabb nagy lehetőséget hagyott ki a bajorok lengyelje Lewandowski. A 75. percben ismét a bajnok került helyzetbe, Ribery közeli próbálkozását ismét Bürkinek kellett hárítani. Guardiola nem cserélt a rendes játékidőben egyet sem, nem úgy mint a Dortmund mestere Tuchel aki kettőt is változtatott. A spanyol trénere valószínűleg a hosszabbításra tartalékolta cseréit. Ugyanis a rendes játékidő nem hozott döntést, így hosszabbítás következett. A kétszer 15 perces ráadásban a csapatok nem mertek kockáztatni, így mindössze két kaput eltaláló lövést láthatott a közönség. A kupa sorsa tehát büntetőkkel dőlt el.

A büntetők során a Dortmund részéről Bender és Sokratis kihagyta, míg a Bayern oldaláról minössze Kimmich hibázott. Története 18. sikerét ünneplhette így a Bayern. Guardiola tehát bajnoki címmel és kupagyőzelemmel búcsúzik Münchenből.

https://www.youtube.com/watch?v=qBkToufKXcM

Kép forrása: dfb.de

Ondik Gábor