Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Spalletti legendákat hívott meg az olasz válogatott stábjához

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya az olasz labdarúgás több egykori kiváló alakját is meghívta a nemzeti csapathoz…

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

Az olasz válogatott szövetségi kapitánya, Luciano Spalletti elárulta, hogy a közelmúltban arra kérte az olasz labdarúgó-szövetséget, hogy Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Francesco Totti és Giancarlo Antognoni vegyen részt az Azzurri Európa-bajnokság előtti edzőtározásán, ugyanis a kapitány azt szeretné, ha a korábbi kiválóságok csatlakozzanak a nemzeti csapat stábjához.

“Meghívom Baggiót, Tottit, Antognonit és Del Pierót. Hamarosan kikerülnek a szövetség meghívókat. Meggyőződésem, hogy ezzel a négy emberrel az oldalvonalon a fiúk megpróbálnának a csúcsra törni. „Az Azzurri meze utánozhatatlan, ezt kell képviselniük minden nap.”

A négy említett korábbi labdarúgó közül Antognoni 1982-ben, míg Del Piero és Totti 2006-ban nyert világbajnokságot. Baggio ugyan “csak” vb-ezüstig és vb-bronzig jutott, de korának egyik legjobb csatára volt és 1993-ban Aranylabdával díjazták.

A címvédő olasz válogatott nehezen harcolta ki az Eb-szereplést, és a válogatott kerete jelenleg is átalakulóban van, így a szövetségi kapitány fontosnak tartja, hogy megfelelő követendő példák álljanak a fiatalabb játékosok előtt.

A fenti négyes tagjain kívül egy másik 2006-os világbajnok legenda, Gianluigi Buffon biztosan tagja lesz a stábnak, hiszen az egykori kiváló kapus delegációvezetőként dolgozik a válogatottnál.