Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Változás a brazil válogatott keretében

 A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Dunga kényszerváltoztatást hajtott végre a keretben, ugyanis sérülés miatt kidőlt a csapat egyik kulcsembere. Ami Douglas Costa számára “tragédia”, az Kaká számára lehetőség. Az Orlando City korábbi aranylabdása ugyanis így előlépett a tartalékok közül, s ott lehet az USA-ban esedékes centenáriumi tornán, a Copa Americán. 

sf

Érdekesség, hogy a tornán nem lesz ott Neymar, Dunga engedett az FC Barcelona kérésének, s a játékost választás elé állította, miszerint Copa America, vagy Olimpia, a kettő együtt nem megy, a katalán klub szakemberei ugyanis attól tartottak, hogy a szezonra fáradt lenne így a Selecao ásza, mely a klubfutballban nyújtott teljesítményére hatna ki. Emellett a védelem két korábbi oszlopos tagja Thiago Silva és David Luiz sincsen ott a keretben.

Íme az USA-ba utazó 23 fős brazil keret:
Kapusok:
Alisson (Internacional), Diego Alves (Valencia), Ederson (Benfica)
Védők: Daniel Alves (Barcelona), Fabinho (Monaco), Filipe Luis (Atlético Madrid), Douglas Santos (Atletico Mineiro), Miranda (Inter), Gil (Santung Luneng), Marquinhos (Paris SG), Rodrigo Caio (Sao Paulo)
Középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Casemiro (Real Madrid), Rafinha (Barcelona), Renato Augusto (Kuoan), Philippe Coutinho (Liverpool), Lucas Lima (Santos), Willian (Chelsea)
Csatárok: Kaká (Orlando City), Hulk (Zenit), Ricardo Oliveira (Santos), Gabriel (Santos)