Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Erőfitogtatás Ír módra!

Most, hogy véget értek a bajnokságok küzdelmei egy kicsit sem pihennek a játékosok. Ugyanis hamarosan kezdődik az EB és arra is fel kell készülniük a gárdáknak. Ennek örömére rendezték meg az Észak-Írország – Fehéroroszország és az Írország – Hollandia mérkőzést is. Nézzük milyen eredménnyel zártak.

uefa euro 2016

Észak-Írország – Fehéroroszország 3:0 (2:0)
Gólszerzők: Lafferty (6.), Washington (44.), Grigg (88.)

Egy tökéletes felkészülési találkozót tudhat maga mögött a hazai gárda. Alapvetően már a mérkőzés legelejétől kezdve irányították a játékot. Ez olyan jól sikerült, hogy 6. percben Lafferty megszerezte a vezetést. Ezek után a félidő végén már megduplázták az előnyüket. A második játékrészben javult a játék, mármint vendég szempontból, de így sem kerültek el a harmadik bekapott gólt. Tökéletesen lefocizta ellenelét az Ír nemzeti tizenegy. Bizony komolyan oda kell majd figyelni rájuk, még akkor is, ha az ellenfelüknek láthtóan csak nyüg volt a mai mérkőzés. Egy könnyű bicepsz gyakorlat végén az Észak-Írek felpumpált izomzatukat mutatták meg Európának. Szép győzelem volt

Írország – Hollandia 1:1 (1:0)
Gólszerzők: Long (30.) ill. De Jong (85.)

Meglepő, hogy döntetlen lett. Meglepő, hogy nem az Írek nyerték meg. Meglepő, hogy ezt mondom? Lehet, de a játék képe nem mutatott Holland fölényt. Sőt! Alapvetően a hazaiak többet támadtak. Többet próbálkoztak, sőt ugyebár Long révén egészen a 85. percig vezettek. Aztán jött a rutin. Nigel de Jong szerezte meg az egyetlen gólját a fapapucsosoknak. Igaz, ez is elég volt a döntetlenhez. Bár nem valószínű, hogy a holland publikum ezzel elégedett lesz.

Borbély Szabolcs