Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Ukrajna lesz a sötét ló? – Íme a keret

Ukrajna a pótselejtezőn Szlovénia ellen elég kétarcú volt, most viszont itt az esély, hogy bizonyítsák képesek lehetnek egy kisebb csodára. A keret adott hozzá. 

Jarmolenko és Konopljanka

A csapat legerősebb fegyvere egyértelműen a két szél lehet, ahol Andrij Jarmolenko és Jevhen Konopljanka fogja riogatni az embereket. A Dinamo Kijev és a Sevilla szélsője bármelyik védő lábát képes gúzsba kötni, azonban a belső középpályát is sokan megirigyelnék. A Sztyepanyenko-Szidorcsuk-Harmas hármas képes kontroll alatt tartani a meccset, és még a rotálásba beleférhet Ribalka vagy a már nagyon öreg Tyimoscsuk is.

Helyet kapott a szűkített keretben az a Mikita Sevcsenko, aki még egy válogatott meccsen sem védett (valószínűleg most sem fog), valamint az az Olekszandr Zincsenko, akit állítólag a Dortmund is figyel. Mindössze 19 éves, idén robbant be a köztudatba az FC Ufában nyújtott teljesítményével.

A teljes keret:

Kapusok: Andrij Pjatov (Sahtar Donyeck), Denisz Bojko (Besiktas), Mikita Sevcsenko (Zorja Luhanszk)

Védők: Vjacseszlav Sevcsuk (Sahtar Donyeck), Olekszandr Kucser (Sahtar Donyeck), Artyem Fedeckij (Dnyipro Dnyepropetrovszk), Yevhen Hacseridi (Dinamo Kijev), Jaroszlav Rakickij (Sahtar Donyeck), Bohdan Butko (Sahtar Donyeck)

Középpályások: Anatolij Tyimoscsuk (Kajrat Almati), Ruszlan Rotan (Dnyipro Dnyepropetrovszk), Andrij Jarmolenko (Dinamo Kijev), Jevhen Konopljanka (Sevilla), Tarasz Sztyepanyenko (Sahtar Donyeck), Szerhij Ribalka (Dinamo Kijev), Szerhij Szidorcsuk (Dinamo Kijev), Denisz Harmas (Dinamo Kijev), Olekszandr Zincsenko (FC Ufa), Viktor Kovalenko (Sahtar Donyeck), Olekszandr Karavajev (Zorja Luhanszk)

Támadók: Jevhen Szeleznyov (Sahtar Donyeck), Roman Zozulja (Dnyipro Dnyepropetrovszk), Pilip Budkivszkij (Zorja Luhanszk)

Tereh Balázs