Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Videoton: orvosi szoba után már füvőn

2 napja elkezdte a felkészülést a Videoton, de eleddig csak az orvosi szobákat látogatták a játékosok, a mai napon túlestek a tűzkeresztségen, s Henning Berg megtartotta a játékosoknak az első foglalkozást.

edzes - vidi.huMár az új fiúk Barczi és Bódi is Fehérváron rótták a köröket (vidi.hu)

A vezetők gőzerővel dolgoznak a csapat átalakításán, már hivatalosan távozott Branislav Danilovics, a guineai csatár Soumah az eddig a Puskás Akadémiánál kölcsönben lévő Filip Pajovics és a Paks is végleg megszerezte Koltai Tamást. A távozók nem fognak mély űrt hagyni maguk után, hisz egyedül Danilovics volt meghatározó játékos a klubnál. Ő is eddig kölcsönben volt a Puskástól, várható volt, hogy nem marad. Jó pár külföldi játékost szeretnének szerződtetni, s a külföldi szabályozások miatt, luxus lenne a kapuban is idegenlégióst szerepeltetni, mikor a magyar kapusok az egyik legjobbak a világon. Ha már hálóőrök ugye a kapusokkal is új edző az MTK -tól érkező Brockhauser István foglalkozik.

Eddig hivatalosan két játékos érkezett a Diósgyőrben lejárt szerződésű Barczi Dávid, és Bódi Ádámot kivásárolták a debreceni szerződéséből. Érte kb. 170 millió Forintot fizettek a fehérváriak. Rajtuk kívül új fiú még a kölcsönből visszatért korábbi válogatott kerettag kapus Horváth Tamás. Aki ősszel a Puskás Akadémia, tavasszal az NB II-es Mezőkövesd kispadján ücsörgött. Zsótér Donát a Puskás Akadémiánál szerepelt kölcsönben. Ő is egyébként szélső, akárcsak a két új igazolás. Lorentz Márton az előző szezonban Dunaújvárosban volt kölcsönben, posztját tekintve védő.

Amint olvasható 3 új szélső van a keretben, tehát ott várhatóan lesznek még távozók is, az egyik Haraszti Zsolt lehet, akit korábbi klubja a Paks szerezne vissza. Ő nem is vett részt a 10.30-tól kezdődő a nyári szünet utáni első edzésen, melyet ugyebár  Henning Berg vezetett. Délután konditermi edzésen kellett jelentkezniük a játékosoknak. A heti további program: csütörtökön egy, pénteken kettő, szombaton újra egy tréning, vasárnap szabadnap. Hétfőn pedig 10 napos ausztriai edzőtáborra vonul, a június végén már Európa – Liga selejtezőt játszó Vidi. Az edzőtáborban természetesen nem vesz részt a válogatottnál lévő Juhász Roland és Lang Ádám.

 

Endrődi Dávid