Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ennél kicsit több kell! Nyertek a németek, de nem kell szégyenkeznünk – videóval!

Németország 2-0-ra megnyerte az utolsó felkészülési mérkőzését. Könnyed győzelem volt, nem nehezítettük meg túlságosan a dolgukat, viszont sok szép megmozdulásunk volt. Össze kell még hangolódni, a játékosok sokszor nem tudták, mit akar a másik, tehát ezen mindenképp változtatni kell az első mérkőzésre. A védelem a meccs elején nem találta önmagát, később viszont rendezni tudták a sorokat. Habár túl nagy falat volt a világbajnok, mégis elég ügyesen helytálltunk. A hibákat ki kell elemezni és tanulni kell belőlük, hogy minden tökéletes legyen az osztrákok ellen június 14-én. 

0604_gerhun10-2

Forrás: MLSZ

Portugália – Norvégia barátságos mérkőzés: 

Helyszín: Veltins-Aréna, Gelsenkirchen Vezette: Martin Strömbergsson

Gólszerzők: Lang (38. – öngól) Müller (63.)

Sárga lapok: –  Kroos (36.) ill. Kleinheiser (42.) Gera (90.)

Kiállítás: –

Németország:  Neuer – Hector (Can 46.) – Rüdiger – Boateng – Höwedes – Khedira (Gomez, 46.) – Kroos (Schweinsteiger 69.)- Özil – Draxler(Schürrle 60.)  – Müller (Sane, 69.)  – Götze (Podolski, 79.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Magyarország: Király – Fiola (Bese, 82.) – Guzmics – Lang – Kádár – Pintér (Elek, 60.) – Nagy – Dzsudzsák – Kleinheiser (Stieber, 82.) – Lovrencsics – Szalai (Priskin 66.)  Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Nagyon jól kezdtek a németek sajnos, már a 2. percben vezetést szerezhettek volna, de lesnek ítélte a játékvezető, viszont a visszajátszásból kiderült, hogy mégsem volt az. Az elején nagyon nem volt képben a védelmünk, egy második alkalmuk is lehetett volna a gólszerzésre a németeknek, de azt is befújták lesnek. Az 5. percben viszont Szalai kapott jó labdát, de épp a leshatárról indult. Ezután kezdtünk felébredni, és kevésbé hagytuk a németeket kibontakozni, sokszor tudtunk szerelni és labdát szerezni is, de még így fölényben voltak a hazaiak. A 10. percben egy elég szép támadást indítottunk, Szalai kiadta jobbra a labdát Dzsudzsáknak, aki beadta Pintérnek, de a fejese viszont a kapu felé ment. A németek könnyedén támadtak, Draxler még egy gyönyörű ollózást is bemutatott, illetve a 11. percben Müller bombáját is sikerült védeni. Mi sem maradtunk adósok a szép megmozdulásokkal, amikor Dzsudzsák 18 méterről a kapura lőtte, amit Neuer csak kiütni tudott, a lepattanó pedig Szalai elé került, de Neuer ezt is védeni tudta, sőt, lesen is állt a csatár. Ezután is volt szép megmozdulásunk, a 20. percben hosszú labdatartás és támadásépítés után Kleinheiser vállalta el messziről, de lövése nem igazán volt jó. A 28. percben Szalai került helyzetbe, de a labda a háta mögé jött, így nehezen tudta átvenni, de végül szöglethez jutottunk. Dzsudzsák lövését Pintér  csavarta a kapu felé, ami a lécet találta el. Sok izgalom nem volt ezután, először Khedirát kellett ápolni, majd Kroos kapta meg a meccs első sárgáját. Habár leült a meccs, a 38. percben a németek megszerezték a vezetést, ami először úgy tűnt, Mario Götze találata volt, de lassításokból látszott, hogy Lang lábáról pattant be végül a labda. A 42. percben Kleinheiser sárgát kapott és a németek szabadrúgáshoz jutottak, de nem lett belőle nagyobb baj, viszont nagyon nehezen hoztuk ki a labdát, és ez az egész félidőre igaz volt.

A második félidőre két cserével érkezett rögtön a német válogatott és a játékidő eleje nem volt túl eseménydús. Az első említésre méltó helyzet az 53. percben történt, amikor Kleinheiser bombáját blokkolta szerencsétlenül Szalai, amit Can rossz felszabadítása előzött meg.  Az iram a félidő további részében sem javult láthatóan, de egyértelműen a németek voltak fölényben, de nekünk is meg voltak a momentumaink. Például Dzsudzsák szólói s szélen, de sajnos minden próbálkozást megfojtottak a hazaiak. A 62. percben még Özil csúszott Kleinheiser elé, de rögtön egy perccel később Boateng ívelt Gomez elé a túlsó sarokba, aki elfejeli a labdát Fiola elől, de Király hatalmasat véd vetődve, de sajnos a jobb saroknál érkezett Thomas Müller megelőzi Langot, és az üres kapu közepébe helyezi a kipattanót. Mindenképp meg kell említeni, hogy amíg az első találat nem volt les, mégsem adták meg, most Gomez lesen kapta a labdát, de nem fújták be. A 64. percben Priskin érkezett Szalai helyére, aki az első labdaérintéséből majdnem gólt is szerzett. A következő 10 percben nem sok minden történt, két lesen kívül mindkét oldalon. A 78. percben a németek kerültek helyzetbe, Gomez kapott jó labdát Götzétől, de Guzmics menteni tudott. Rögtön ezután le is cserélték Götzét a 128-szoros válogatott Lucas Podolskira. A 80. percben Gera próbálkozott messziről, de a labda jócskán a kapu felé szállt. A 82. percben debütált Bese Barnabás a magyar válogatottban. Az utolsó tíz percben már nem történt változás, Gera kapott sárgát és a 92. percben majdnem szépíteni tudtunk egy szép támadás végén, de maradt a végeredmény.