Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Kiütötte ellenfelét a házigazda! – Videóval

Ma hajnalban találkozott egymással a Copa America keretein belül a z USA és  Costa Rica  válogatottja egymással. Mondhatjuk, hogy egyik gárdának sem sikerült jól a bemutatkozás a tornán. Az amerikaiak Kolumbia legjobbjaitól kaptak ki, míg közép-amerikai állam csapata Paraguay ellenében ért el döntetlent. Itt volt az ideje, hogy javítsanak a szénájukon. 

Zusi_EMBED

USA – Costa Rica 4:0 (3:0)
Helyszín: Chicago, Soldier Field Játékvezető: Zambrano (Ecuador)
Gólszerzők: Dempsey (9.), Jones (37.), Wood (42.) Zusi (87.)
Sárga lap: Johnson (44.), Brooks (81.)
Piros lap:

USA: Guzan – Johnson, Brooks, Cameron, Yedlin – Bedoya, Bradley, Jones – Wood, Dempsey, Zardes Vezetőedző: Klinsmann

Costa Rica: Pemberton – Gamboa, Calvo, Acosta, Duarte, Matarrita – Campbell, Bolanos, Borges, Ruiz – Ulera Vezetőedző: Ramirez

Az eredmény ne tévesszen meg senkit. Costa Rica csapatának volt esélye! Az első komoly helyzet is hozzájuk volt köthető. Campbell zúzott kapura egy lasztit, ám balszerencséjére éppen hogy mellé ment.  Mondhatni sorsszerű, de hiába volt veszélyesebb az első 10 percben a “vendég” csapat, mégis az amerikaiak szerezték meg a vezetést miután Dempsey büntetőt értékesített. Ezután teljesen megfordult a mérkőzés. Csak úgy záporoztak az amcsi lehetőségek. Aminek eredményeképpen a félidőbe már 3:0-ás USA vezetéssel mentek le a csapatok pihenni. Érdekes ugyanis az első gólig ténylegesen jobb volt a costa ricai válogatott, de nagyon megtörte őket mentálisan a Dempsey és az ő büntetője.

A második félidő szolidabbra sikerült. Annyira tudott feljavulni a “vendég” gárda, hogy nem szóratták teli a kapujukat labdákkal.  Illetve már egy-egy támadást is tudtak szervezni, de a amerikai válogatott, még így is – hogy valamennyire meccsbe jött az ellenfél – tudott vágni egy darab gólt a második játékrészben mégpedig, Zusi révén a legvégén. Magabiztos és erős USA-t láthattunk, ám még mindig egy kérdőjel a csapat. Mi lesz akkor, ha egy technikailag jobb képességű gárdával találja majd szemben magát? Costa Ricát most minden téren megverte, de főleg erőnlétileg/fizikálisan. Mindenesetre a be kell vallani, hogy bár volt esélye az elején Ramirez tanítványainak, megérdemelten nyert az USA és reális az eredmény.

Összefoglaló a gólokról, helyzetekről, történésekről ITT érhető el! 

fotó: ca2016.com

Borbély Szabolcs