Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Bemutatjuk Írország válogatottját! – E-csoport

Napról napra közeledik az első sípszó, mely a 2016-os Labdarúgó Európa-bajnokság kezdetét jelzi majd.  Futballszurkolók milliói várják az eseményt világszerte, s végre számunkra magyarok számára is téttel bír a kontinenstorna. A FociClub.hu szerkesztősége azon dolgozik, hogy ne csak a torna alatt, de az azt megelőző időszakban is elkényeztesse olvasóit. Különféle cikksorozatokkal jelentkezünk, igyekszünk mindenről beszámolni, a következő napokban az egyes csoportok csapatait mutatjuk be és azt, hogy mit érdemes tudni róluk.  Következzék: E-csoport (Írország)

Republic-of-Ireland-v-Bosnia-and-Herzegovina

Az Ír 23 fős keret:

Kapusok: Shay Given (Stoke), Darren Randolph (West Ham United),  Keiren Westwood (Sheffield Wednesday)

Védők: Séamus Coleman (Everton), Cyrus Christie (Derby County), Ciaran Clark (Aston Villa), Richard Keogh (Derby County), John O’Shea (Sunderland), Shane Duffy (Blackburn), Stephen Ward (Burnley)

Középpályások: Aiden McGeady (Sheffield Wednesday),  James McClean (West Bromwich Albion),  Glenn Whelan (Stoke), James McCarthy (Everton),  Jeff Hendrick (Derby County),  David Meyler (Hull),  Stephen Quinn (Reading), Wes Hoolahan (Norwich), Robbie Brady (Norwich),  Jonathan Walters (Stoke)

Támadók: Robbie Keane (Los Angeles Galaxy), Shane Long (Southampton), Daryl Murphy (Ipswich)

 

Írország mérkőzései:

2016 június 13. Írország – Svédország
2016 június 18. Belgium – Írország
2016 június 22. Olaszország – Írország

Írország az Európa – bajnokságon:

Nagy bravúr volt már tőlük az is, hogy kijutottak. Egy igazi csapat képét mutatták a selejtezők alatt. Kőkemény védekezésük és nagyon jó helyzetkihasználásuk eltörpül a mentális felkészültségük mellett. Ki ennek a rezidens fenntartója? Az öreg, Robbie Keane! Még, hogy jó az öreg a háznál… nem, hogy jó, fenomenális. Végig a hátán cipelte a csapatot. Kíváncsiak lehetünk, hogy vajon most hány góllal tudja majd segíteni a válogattat. Ugyanis mérget vehetünk, hogy nem lesz sok lehetősége a gólszerzésre Írországnak. Nem lebecsülöm őket, de balszerencséjükre pont a halálcsoportba kerültek, Olaszország, Belgium és Zlatanország (Svédország) közé. Nagyon össze kell szorítaniuk a fogukat, ha tovább szeretnének jutni. Elsőre azt mondom, nem fog nekik menni, de ki vagyok én, hogy ezt így megmondjam?!Reméljük, hogy beleszólnak a nagyok a játékába és igazán kiélezett csoportot fogunk látni.

Borbély Szabolcs