Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Wales nyerte az újoncok rangadóját – videóval

Az Európa-bajnokság szombati napján a B-csoport küzdelmei is megkezdődtek, méghozzá a két újonc csapat Wales és Szlovákia találkozott Bordeuxban a Matmut Atlantique-ben.

13406786_1151006898285488_8393056612282751131_n

Wales- Szlovákia 2:1 (1:0)
Helyszín:Matmut Atlantique, Bordeux, Játékvezető: Moen (norvég)
Gólszerzők: Bale (10.), Robson Kanu (82.) ill. Duda (60.)
Sárga lap: Hrosovsky (31.), Weiss (80.), Kucka (83.), Skrtel (92.)
Piros lap:

Wales: Ward – Chester, Williams, Davies – Gunter, Ramsey (Richards 88.), Allen, Edwards (Ledley 69.), Taylor – Bale, Williams (Robson Kanu 71.). Szövetségi kapitány: Coleman

Szlovákia: Kozácik – Pekarik, Skrtel, Durica, Svento – Kucka, Hrosovsky (Duda 60.), Mak, Hamsik, Weiss (Stoch 83.) – Duris (Nemec 60.) Szövetségi kapitány: Kozák

A két gárda eddig összesen két alkalommal találkozott egymással, ezalatt a két mérkőzésen 13 gól született összesen. Bordeuxban remek hangulat fogadta a csapatokat. A találkozót remekül kezdte a szlovák válogatott, már a 3. percben óriási ziccer maradt ki. Hamsik remekül tört be a tizenhatoson belülre, lövését pedig a gólvonalról rúgta ki az utolsó pillanatokban egy védő. A walesiek első komoly lehetősége a 10. percben adódott, ekkor szabadrúgáshoz jutottak. A szabadrúgást pedig Gareth Bale végezte el egy pazar lövéssel, amiből vezetést szereztek a walesiek, teggyük hozzá a gólban jócskán benne volt a szlovákok portása aki rosszul helyezkedett a sorfal mögött. Ezek után a találkozó nagyon leült, a walesiek a védekezésre koncentráltak, ezt a selejtezők során is jól művelték mindössze 4 gólt kaptak a 10 selejtező során. A szlovákok nem tudtak mit kezdeni az felállt védelemmel, komoly helyzetet nem tudtak kialakítani.

A második félidőben komolyabb sebességi fokozatra kapcsolt a szlovák válogatott, az 55. percben Weiss egy remek labdát adott Mak irányába, aki csúnyán fölé durrantott. A 60. percben a csereként beálló Duda egyenlített egy remek mozdulattal. Duda egyébként mindössze 52 másodperce volt a pályán mikor betalált. A gól meghozta a szlovák válogatott kedvét, és sorra kerültek helyzetbe azonban betalálni nem tudtak. A 73. percben Ramsey került helyzetbe, de fejese a kapu fölé szállt. A 81. percben azonban jött a csavar, ismét vezetéshez jutott a walesi válogatott, a szintén csereként beálló Robson Kanu góljával. Öt perccel a vége előtt újra egyenlíthetettek a szlovákok, de fejese a kapufán csattant. A walesi válogatott ezzel megnyerte története első Eb mérkőzését.

https://www.youtube.com/watch?v=pO2FDQHIQVw

https://www.youtube.com/watch?v=CPKLxil8wms

Kép forrása: uefa.com

Ondik Gábor