Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Feltámadnak-e a svédek és Ibra? – előzetes

Az E-csoport második helyéért és a biztos továbbjutásért fog összecsapni Svédország és Belgium. A belgák már feltámadtak, de vajon a svédek is képesek lesznek rá? Ma este kiderül.

i

 

Forrás: soccerpro.com

Svédország

Valószínűleg a svédek nem így tervezték az Eb szereplésüket. Az első meccsükön csak egy 1-1-es döntetlenre futotta az írek ellen az olaszoktól pedig kikaptak, és a két meccsük alatt egyetlen kapura lövésük sem volt. Ha kikapnak vagy döntetleneznek, kiesnek a tornáról, tehát mindenképpen győzniük kell, ami nem lesz egyszerű a belgák ellen. Szerencsétlenségükre sztárjuk, Ibrahimovich sincs jó formában, de talán a ma esti mérkőzésre összeszedi magát.

A svédek szövetségi kapitánya, Erik Hamrén is bejelentette visszavonulását Ibrahimovic után, és arról is beszélt, hogy még nem döntötte el, hogy fognak játszani a belgák ellen.

“Támadóbb felfogásban álljunk fel vagy inkább legyünk óvatosabbak? Szerencsére még van egy kis időm, hogy kitaláljam, hogy mi legyen és hogyan találjuk meg az egyensúlyt, de mindenek előtt tisztelnünk kell Belgiumot. Nagyon erősek a támadásokban és van néhány igen kiváló játékosuk, akik nagyon labdaügyesek, de meg kell állítanunk őket. Ha erre képesek vagyunk, kialakíthatjuk a saját helyzeteinket.”

Várható kezdő:

Isaksson; Lindelöf, Johansson, Granqvist, Olsson; Larsson, Ekdal, Källström, Forsberg; Berg, Ibrahimović

hi-res-f47695df9da9d8869c775d7f1a00bb97_crop_north

Belgium

Nagyon rosszul indult a belgák Eb-je, mivel rögtön egy vereséggel kezdtek Olaszország ellen. A második mérkőzésükön viszont megmutatták azt, hogy miért is tartják őket a világ egyik legjobb válogatottjának, és 3-0-ra megverték Írországot. Jelenleg 3 ponttal a csoport második helyén állnak. A belgák egy győzelemmel bebiztosíthatják a második helyet a csoportjukban, de az első helyet már nem szerezhetik meg. Ha kikapnak, akkor viszont lecsúsznak a harmadik helyre, ahonnan a jobb gólkülönbség miatt még továbbjuthatnak a legjobb tizenhat közé.

A belgák szövetségi kapitánya, Marc Wilmots a meccs előtt Ibrahimovicot említette meg, és a játékukról is beszélt.

“Zlatan veszélyes lehet, mivel ez lesz az utolsó mérkőzése a válogatottban, és valószínűleg egy jó teljesítménnyel szeretné lezárni a válogatottságát. De minden rajtunk fog múlni és ez is csaj egy újabb Európa-bajnoki meccs. Remélem, hogy többet tudjuk majd birtokolni a labdát, jól fogunk majd passzolni és el tudjuk érni azt, hogy annyit fussanak, amennyit csak bírnak. Emellett remélem, hogy sok helyzetet tudunk kialakítani és le fogjuk győzni őket.”

Várható kezdő:

Courtois; Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Witsel, Nainggolan; Mertens, De Bruyne, Hazard; Lukaku

Statisztika:

A két csapat már nagyon sokszor találkozott egymással nemzetközi tornákon, szám szerint 15 alkalommal. Ebből 5 alkalommal nyertek a svédek, kétszer döntetleneztek és 8 alkalommal kikaptak Belgiumból. Érdekesség, hogy Wilmots, mint játékos, benne volt abban a csapatban, amelyik a 2000-es Európa-bajnokság nyitómeccsén 2-1-re megverték a svédeket.

Tabella a mérkőzés előtt:

cats

Szigeti Andrea