Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: Elmaradt a hazai bravúr, Kolumbia a bronzérmes – videóval

Vasárnap magyar idő szerint hajnali 2-kor rendezték a Copa América bronzmérkőzését. A házigazda Egyesült Államok ellenfele Kolumbia volt a hamardik helyért. A döntőre hétfő hajnalban kerül sor a címvédő Chile és Argentína között.

hi-res-2c932e25a16c61a629973c5b4947299a_crop_north

Egyesült Államok – Kolumbia 0:1 (0:1)
University of Phoenix Stadion (Glendale) Vezette: Fedorczuk (Urugay)
Gólszerzők: Bacca (31.)
Sárga lapok: Besler (22.), Jones (41.), Orozco (87.) ill. Murillo (13.), Cuadrado (73.), Arias (90+3.)
Kiállítva: Orozco (90+4.) ill. Arias (90+4.)

USA: Howard– Orozco, Besler  Cameron, Yedlin,– Bedoya (Pulisic 74.), Jones, Bradley (Nagbe 79.), Zardes –  Wood, Dempsey Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann

Kolumbia: Ospina – Fabra, Murillo, Zapata, Aries – Torres, Celis (Medina 87.)– Cardona, Rodriguez, Cuadrado (Moreno Duran 74.) – Bacca (Martinez 79.)  Szövetségi kapitány: Pekerman

A két csapat az idei tornán már találkozott egymással, hiszen a nyitómérkőzést is ők vívták. Az amerikaiak szerettek volna visszavágni a nyitómérkőzésen elszenvedett vereségért, akkor Kolumbia 2:0 arányban győzött Klinsmann fiai ellen. Az Egyesült Államok válogatottja az elődöntőben kiütésés vereséget szenvedett Argentínától, sima 4:0 arányban maradtak alul Messiékkel szemben az amerikaiak. Kolumbia viszont a címvédő Chile együttesétől kapott ki 2:0 arányban, így a bronzérem maradt Jameséknak vigasztalásul. Az első komoly lehetőség is a kolumbiaiak előtt adódott, a Real Madrid sztárja James Rodriguez lövését kellett hárítania óriási bravúrral Howardnak. A 31. percben megszerezte a vezetést Kolumbia Rodríguez passza után Santiago Arias fejelte le a labdát Carlos Baccának, aki közelről a hálóba pofozta a labdát. Az első félidő kolumbiai vezetéssel ért végett.

A második félidőben több alkalommal is egyenlíthett volt az Egyesült Államok. Először az 51. percben Dempsey jobb felső sarokba tartó szabadrúgását védte Ospina. A 62. percben a legnagyobb amerikai helyzetből sem született gól, mivel Wood óriási ziccerban a kapufát találta telibe. A találkozót Cuadrado dönthette volna el, azonban lövése a felső lécen csattant. A mérkőzés hosszabbításában az amerikaiknál elszakadt a cérna és kakaskodás miatt kiállították Orozcot és Ariast aki egy perc alatt állítatta ki magát. A találkozó végül egy góllal Kolumbia nyerte meg, ezzel övék lett a bronzérem.

https://www.youtube.com/watch?v=BF94uB30u4s

Kép forrása: ca2016.com

Ondik Gábor