Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Világbajnokhoz méltó produkcióval 8 között a németek

Az Eb-felkészülés jegyében május végén összemérte tudását a német és a szlovák válogatott. Akkor a szlovákok 3-1-re győztek, ma az Eb – nyolcaddöntőben újra találkoztak egymással.

nemet szlovák 2

Az akkori német kezdőcsapatból (Leno – Kimmich, Boateng, Rüdiger – Rudy, Draxler, Khedira, Götze, Hector – Sané, Gomez), 6-an azért bekerültek a kezdőbe, tehát a sokszor emlegetett “tartalék német csapat”, mégsem volt annyira tartalékos. Viszont ez a meccs teljesen máshogyan nézett ki, mint a korábbi. A németek egyből támadólag léptek fel, Khedira fejesét szép védéssel védte Kozácik. A szöglet után, viszont Boateng elé került a labda, ő pedig kapásból vágta a szlovák hálóba, megszerezve a vezetést hazájának. Viszont nem állt vissza a Nationalelf, pár perccel később Gomezzel szemben szabálytalankodott Skrtel a 16-oson beül, s már lőhette is a büntetőt Özil. A török származású játékmester, balra lőtte a büntetőt, a kapus jó irányba vetődött, s mivel nem volt nagyon jól helyezve, s az erő is hiányzott belőle valamelyest, így hárított is a kapus. Tovább támadott a német csapat. A 22.perc környékén a renitens Özil kapott kiváló labdát, de lövése, épp, hogy elkerülte a kaput. Ha abból a támadásból gólt szerez, mindenki elfelejti neki a kihagyott büntetőt. A 26.percben Kozácik is majdnem felejtette összes kiváló védését, Müller gyenge lövését védte ugyan, de, ha ott érkezik egy német játékos, abból könnyen gól lehetett volna. Müller lövésében pedig erő, az nem volt. Továbbra is a németek nyomtak. Müller próbálkozott, de nem járt sikerrel. Majd a 41.percben a semmiből Neuernek földöntúli bravúrt kellett bemutatnia. Pekarik jobb oldali beadására érkezett a Milán csatár Kucka, a jobb felsőbe tartó fejesét pedig Neuer óriási vetődéssel hárította.

nemet szlovak 3(uefa.com)

2 perccel később Draxler többször kicselezte az előbb fejelő Kuckát, lapos középre adását, pedig bevágta a kapuba Gomez. 2-0, ami már szinte a szünetre eldöntötté tette a továbbjutást. 16-2 volt a kapura lövés aránya a németek javára, melyből 6-1 a kaput el is találta. 64%- 36% pedig a labdabirtoklási arány. Óriási fölény volt a németeknél, úgyhogy megérdemelt volt a vezetés.

Nem adta fel a Szlovák válogatott, legalább egy szépítő találatot szerettek volna szerezni, erre a bizonyíték az 50.percben egy kemény lövés volt, melyet Neuer hárított. Nagyobb bravúrt nem kellett bemutatnia, hisz középre tartott a labda. A második félidő elején már a németek annyira nem erőltették a játékot, ami érthető is volt, hisz megvolt a továbbjutás.

nemet szlovak 4(uefa.com)

Egyszer csak egy jobb oldali szabadrúgást Hummels tovább fejelt, ami Draxler elé került, s ő jobbal kapásból Gyömbér mellől bevágta a kapuba. 3-0! A gól után cserélt Szlovákia, s beállt Stanislav Sesták, a Ferencváros csatára. Ő már az Eb előtt elmondta, ha befejeződik a torna, visszavonul a válogatottságtól, így szinte biztos, hogy utolsó meccsén lépett pályára. S milyen a sors, épp a németek ellen, ahol korábban hosszú éveket játszott. A 72.minutumban beállt Lukas Podolski is a németekhez, ő az idei Eb-n most kapott először szerepet. Kisvártatva a másik “nagyöreg”, Bastian Schweinsteiger is beállt. A németek a továbbiakban is nyomtak. A meccs végére 20-7 lett a kapura lövési arány, melyből 8-2 találta el a kaput. Nagyon sima lett a meccs vége. Így pedig a németek készülhetnek a következő körre, ahol vagy a spanyol vagy az olasz válogatott lesz az ellenfele.

Németország – Szlovákia: 3-0 (2-0)
Helyszín: Stade Pierre Mauroy, Lille Játékvezető: Szymon Marciniak (lengyel)

Gólszerzők:  Boateng (8.p), Gomez (43.p), Draxler (63.p) ill.
Sárga lap: Kimmich (46.p), Hummels (67.p)  ill. Skrtel (10.p), Kucka (91.p)
Piros lap:ill.

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Höwedes 71.p), Hummels, Hector – Khedira (Schweinsteiger 76.p), Kroos – Th. Müller, Özil, Draxler (Podolski 72.p) – Gomez  Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Szlovákia: Kozáčik – Pekarík, Škrtel, Durica, Gyömber (Saláta 84.p) – Hrošovský, Škriniar, Hamšík – Kucka, Weiss (Gregus szünetben) – Ďuriš (Sesták 64.p.) Szövetségi kapitány: Ján Kozák

Endrődi Dávid