Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az elmúlt napok legjobb igazolásai

Most, hogy egyre inkább futunk ki az Európa Bajnokság „mandátumából”, nem túl meglepő módon egyre több játékos szabadul rá a transzferpiacra. Ennek örömére pedig bizony már a franciaországi tornán bizonyító tehetségek is sorra bólintanak rá egy új ajánlatra. A kínai pénzesőkről pedig már ne is beszéljünk, inkább „Hulkuljunk” el csöndben…

hulk001 www.thenationalae

Hulk (Honnan: Zenit Szentpétervár, Hová: Sanghaj SIPG , Vételár: 58 millió euró)
Úgy fest, hogy alig 30 esztendős korára befejeződött Hulk európai karrierje, amelyet már évekkel ezelőtt eltemetett a sajtó. A brazil válogatott jelenleg kidobott támadó 2012-ben a sztárcsapatok invitálása ellenére az akkor pénzben dúskáló Zenitet választotta, ahol voltak jobb és rosszabb évei is. Bár kár lenne még igazán temetni Hulkot, a most bevállalt kínai kaland jelentősen kilőtte őt egyelőre a futball térképről, még ha ilyen elvetemült módon is repkednek a milliók a távol-keleti ország labdarúgásában.

Sadio Mané (Honnan: Southampton, Hová: Liverpool , Vételár: 41,2 millió euró)
Ugyan évről évre lerabolják a nagyok a Soton keretét, az mindig képes a megújulásra. Bár kétséges, hogy Mané pótlása milyen gyorsan fog sikerülni a „Szenteknek”, lévén éppen még csak edző se ül a padjukon. Ám ez már nem a szenegáli szélső problémája, aki ezentúl a Liverpool sikereiért fog küzdeni.

Breel Embolo (Honnan: FC Basel, Hová: Schalke 04 , Vételár: 27 millió euró)
A kameruni születésű tehetség az EB-n lőtte fel a kívánságlistákra a nevét végleg, bár tehetsége már korábban is kitűnt a svájci egyeduralkodó Baselből. Kérdés, hogy a 19 esztendős csatár milyen hamar veti meg a lábát a Bundesliga örök ígéretében, a mindig „na majd az új idényben megmutatjuk” csapatában, azaz a Schalkéban, amelynek a brazil veterán, Naldo (Wolfsburg) után Embolo a második nagy nevű igazolása a nyáron.

Nathan Redmond (Honnan: Norwich City, Hová: Southampton, Vételár: 13,5 millió euró)
Szélső posztra szerződtetett a Soton. A nem csak eladásban jeleskedő angol klub az utánpótlás válogatottságból lassan kiöregedő Redmonddal erősített. A birminghami támadó az elmúlt éveket a Championship és a Premier League között liftező Norwichnál töltötte, de karrierje most komoly lendületet kaphat, lévén a becslés szerint 7,5 milliós áránál a „Szentek” majdnem kétszer többet fizettek a „Kanáriknak”. Kíváncsian várjuk, hogy az előző idényben 35 PL meccsen 6 gólig és 2 gólpasszig jutó fiatal mire lesz jó idén a piros-fehércsíkos mezes gárdában.

Jeffrey Bruma (Honnan: PSV Eindhoven, Hová: VfL Wolfsburg , Vételár: 11,5 millió euró)
Brumat évekkel ezelőtt, amikor a Chelsea szerződtette, bizony nagyon sokan John Terry potenciális utódjának kiáltották ki, ám a vehemens holland bekk végül nem futott be eddig nagy karriert. A légiós élet nem jött be neki sem Angliában, sem Németországban (Hamburg), ám most holland bajnoki címekkel a zsebében újfent megpróbálkozik a Bundesligában, mégpedig az eddig nagyon jól erősíti „Farkasoknál”.

Samuel (Honnan: Villareal, Hová: Rubin Kazany, Vételár: 5 millió euró)
A malagai Samuel García Sáncheznek nem igazán jött be a váltás, lévén távolról sem lett nélkülözhetetlen tagja a 2015-16-os idényben új klubjának, a Villarealnak. Komoly fantáziát nem is láttak benne otthon, csakhogy az orosz bajnokságban vitézkedő Rubin megadott érte 5 millió eurót, és a bizalmat, hogy majd Samuel és a többi új szerzemény kisegíti a kazanyi együttest a nemzetközi kupaporondra.

Seydou Doumbia (Honnan: AS Roma, Hová: FC Basel, Kölcsönár: 1,5 millió euró)
Az elefántcsontparti Seydou Doumbia mióta elhagyta a CSZKA Moszkvát, egyáltalán nem találja a helyét. Az afrikai erőcsatár nem remekelt sem a Romában, sem a Newcastle Unitedben. De a sztárkeltető Baselnél olyannyira hisznek felemelkedésében, hogy rögtön kölcsön is vették az előttünk álló szezonra.

Danko Lazovic (Honnan: Olimpija Ljubljana, Hová: Videoton, Vételár: ingyen)
Pillanatnyilag nehéz elképzelni, hogy a lassacskán igazi veteránnak tekinthető szerbnél nagyobb név rászánná magát arra, hogy a magyar bajnokságba igazoljon. Ne ámítsuk magunkat természetesen: Lazovic már túl van pályája zenitjén (szó szerint), illetve a PSV Eindhovenen is, de a Vidinek még fontos tagja lehet az új kiírásban. A 47-szeres válogatott csatár ingyen érkezett Székesfehérvárra, lévén szlovén klubjánál nem igazán marasztalták.

Balogh József