Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cseh vitéz Mezőkövesden

Alakul a Mezőkövesd játékoskerete a következő szezonra. A jövő heti indulás előtt eddig 4 külföldi játékost igazoltak, igaz mind a 4-en korábban szerepeltek már az NB I-ben, kettő közülük magyar állampolgár, 1 magyar nemzetiségű, úgyhogy annyira nem is légiósok.

strestik(mezokovesdzsory.hu)

Korábban a Puskás Akadémiától szerezték meg Branko Pauljevicet (ő magyar állampolgár), Stipe Bacelic-Grgicet, s Szlovákiából a Slovan Bratislavából Hudák Dávidot (magyar nemzetiségű, szlovák utánpótlás válogatott), a mai napon pedig aláírás került Marek Strestik szerződésére is.

Strestik cseh válogatott, de édesanyja magyar, ezért magyarul is kiválóan beszél, s emellett magyar állampolgár is. Igaz a mostani légiós szabályozás miatt, lehet, hogy légiósnak számít. Jelenleg még az sem magyar aki magyar, de nem biztos, hogy légiós aki nem magyar. Ki érti ezt….

Strestik a felkészülés eleje óta Mezőkövesden tréningezik, igaz az osztrák edzőtáborba még kiment június elején volt csapatával az MTK-val. A cseh játékos 2011 óta játszik Magyarországon, korábban évekig Győrben rúgta a labdát, innen az ismertség Pintér Attilával, a Kövesd vezetőedzőjével. Egyébként Pintér egyik kedvenc játékosáról beszélünk.

Az elmúlt héten már Mezőkövesden edzett Gohér Gergő, akiről korábbi klubja a Soroksár azt írja hivatalos honlapján, hogy Mezőkövesdre igazolt. Egyelőre úgy tudjuk, hogy nem történt aláírás, de mivel már ott edz, jelzésértékű is lehet. Szintén próbajátékon szerepel, az előző szezonban a Vasasban játszó Grúz Tamás. Szintén Mezőkövesdre igazolhat, a Diósgyőrből távozó Egerszegi Tamás is, akinek ugyan külföldi ajánlatai is voltak, de ha azok nem realizálódnak, napokon belül Matyóföldre írhat alá.

Endrődi Dávid