Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török válogatottal erősít a West Ham – hivatalos

Bejelentette harmadik nyári igazolását is a West Ham United, Sofiane Feghouli és Havard Nordtveit után Slaven Bilic egy régebbi játékosa, Gökhan Töre is érkezik. 

gökhan töre

Gökhan Töre a Bayer Leverkusennél nevelkedett, onnan vitte el a Chelsea még nagyon fiatal korában, ekkor hallhattunk róla először. Itt egyetlen bajnoki mérkőzésen sem lépett pályára, úgyhogy hamar továbbállt a Hamburg csapatához. Itt nem kezdett rosszul, de év végén elment inkább a Rubin Kazanyhoz, ahol nem evett meg sok sót. Úgy tűnt, hogy eltűnik a süllyesztőben, azonban ekkor a Besiktas mentőövet dobott neki egy kölcsönszerződéssel, annak a csapatnak akkor éppen Slaven Bilic volt az edzője. Itt magára talált, gólokat lőtt, jó teljesítményt nyújtott, nem véletlenül vették meg végleg.

2014 óta játszott a török fővárosban, az előző szezonban bajnoki címhez segítette csapatát. Slaven Bilic szívesen dolgozott vele, ezért tett egy ajánlatot a Besiktasnak, amit el is fogadtak. Töre egyelőre kölcsönbe érkezik 2,5 millió font ellenében, de további 10 millióért végleg magához láncolhatja a londoni klub. A török szélső egyike az okos nyári igazolásoknak, Nordtveit és Feghouli ingyen érkezett, és ez a 2,5 millió is elég csekély összegnek számít.

Tereh Balázs