Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

12 év után újra BL-selejtezőt játszik a Fradi

Hát a sorsolás után sokáig úgy tűnt, hogy a 12 év utáni első BL-selejtezőmeccsét majd csak 2 hét múlva kell megvívnia a Ferencvárosnak, de végül az UEFA másképp gondolta.

FTC játékosok öröm - fradi.hu(fradi.hu)

Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékesei a sorsolás után közölték Orosz Pállal, mivel kizárták a nemzetközi kupákból az FTC ellenfeleként kisorsolt Skënderbeut, a magyar bajnok már készülhet is a következő körre. Erre múlt héten robbant a bomba, az albán második helyezett, és az Európa-liga-selejtező első meccsét egyébként már lejátszó Partizanival kell megküzdenie a továbblépésért. A vicc az egészben az volt, hogy a Partizani már Szlovákiában értesült a hírről, miután a Slovan Bratislava elleni visszavágóra megérkezett Pozsonyba…

Ami a magyar focinak öröm, az a Fradinál némileg bánat is lehetett, hisz az Európa-bajnokságon 6 (5 magyar 1 szlovák) játékos szerepelt, így ők nem kezdhették el a zöldekkel az alapozást. Június 8 óta van edzésben a csapat, az Eb-n szereplő focisták a múlt héten csatlakoztak. A bajnokság már április végén befejeződött, Thomas Doll fiai túlóráztak, hisz május 8-án kupadöntőt játszottak a nagy rivális Újpesttel. Bajnokként és kupagyőztesként zárták a szezont, akárcsak 12 évvel ezelőtt. A Fradi egyébként akkor is egy albán csapattal kezdett, majd a cseh Sparta Prága állta útjukat, mely után az UEFA kupa-selejtezőjébe kerültek át, ott az angol Millwall testén keresztül a csoportkörbe sikerült bejutni. Valahogy a Fradi egy hasonló forgatókönyvvel most is kiegyezne.

Tiszteletben tartjuk az UEFA döntését, és tisztában vagyunk azzal, hogy a Partizani egy nagyon jó csapatThomas Doll a fradi.hu-nak nyilatkozva. – Az Európa-liga helyett a Bajnokok Ligájában kapnak lehetőséget, ezzel pedig nyilván élni akarnak. Tiszteljük az ellenfelet, de mindent megteszünk a legjobb eredményért. Eredetileg egy másik párharcra készültünk, de a rövid idő ellenére is igyekeztünk felkészíteni a játékosokat arra, ami rájuk vár majd. Megismertük a Partizanit, ismerjük a stílusukat, és azzal is tisztában vagyunk, hogy ők már játszottak egy tétmeccset. Nem szeretek előre jósolni, függ a meccstől is, hogy mivel lehetünk elégedettek, de ha látunk esélyt a győzelemre, akkor azt meg akarjuk ragadni. Figyelnünk kell arra is, hogy mentálisan erős legyen a csapat.”

A Fradi nyáron eddig nagyon nem alakult át, Roland Lamah távozott, illetve Nagy Ádám távozóban, őt már nem is nevezték a BL-selejtezőkre. Új igazolás a német Hüsing, az osztrák válogatott Djuricic illetve Lovrencsics Gergő. Főleg az utóbbi labdarúgó megszerzése nagy fegyvertény. Kiválóan tudja pótolni a belga játékost.

Az albánok a napokban szerezték meg a szlovén Dalibor Volast, aki jól ismeri a magyar mezőnyt, hisz a Debrecenben játszott korábban. Az előző szezonban is volt egy Magyarországot megjárt játékosuk, Marko Vidovic személyében. A montenegrói balhátvéd a Honvéd és az Eger játékosa volt az NB I-ben.

Mindenki a Fradit tartja az esélyesnek, ma este 8-kor, a magyar bajnok pályára lép, s reméljük az éjjel soha nem érhet…

Fradi kezdőcsapata, az egy óra múlva kezdődő összecsapásra: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera, Pintér – Radó, Nagy Dominik, Lovrencsics – Djuricin

Endrődi Dávid