Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Hidegzuhany az MTK nyakába

A szerencse sem fogta a fővárosiak pártját. A Qabala viszonylag magabiztosan adott leckét az MTK-nak.

fotó: nso.hu

fotó: nso.hu

MTK – Qabala 1-2 (0-1)
Gyirmót, vezette: Bojan Pandzic (svéd)
Gólszerzők: Torghelle (71.) ill.: Kvekveskiri (25.), Ozobic (63.)
Sárga lapok: Gera D. (26.), Bese (40.) ill: Stankovic (49.)
Kiállítva:

MTK: Hegedüs – Bese, Baki, Grgic, Poór – Gera D. (Jakab D., 79.), Kanta J., Vass Á., Borbély (Szatmári L., 74.) – Torghelle, Nikac (Varga Sz., 65.)

Qabala: Bezotosny – Ricardinho, Vernydub, Stankovic, Mirzabekov – Kvekveskiri, Sadiqov – Ozobic, Weeks, Zenjov – Dabo (Mammadov, 86.)

Ahogy az várható volt, valamivel jobban kezdett a vendég együttes, szerencsére nagyobb helyzet nélkül, hogy aztán a tizenötödik percben tizenegyeshez jusson az MTK, ám ez a hazaiaknak volt büntető. Gera Dániel harcolta ki, Kanta viszont rosszul helyezett, Bezotosny védeni tudott. S hogy valóban büntesse a kék-fehéreket, tíz perccel később az előbb még itt dicsért Gera a másik oldalon követett el szabálytalanságot, melyet követően Kvekveskiri higgadtan lőtt szabadrúgásból Hegedüs mellett a hálóba. Azonban az látható volt, hogy erős csapattal találkoztak a magyarok, egy szem beadás, vagy szöglet nem sok, annyi sem okozott veszélyt a látogatók kapuja előtt, mi több, a szünet előtt majdnem bohózatba illő gólt kapott a megzavarodó MTK: Hegedüs egy szögletet valamelyik játékos hátára öklözte a labdát, melyet végül Poórnak kellett eltakarítania.

Ellenben a második félidőt is jobban indította az azeri csapat, Hegedüsnek már a játékrész elején védenie kellett, miközben a másik kapu előtt nem akadt helyzetecske sem. S ahogy az lenni szokott, a Qabala meg tudta duplázni előnyét. Ricardinho passzolt középre, ahol érkezett Dabo, lekészített labdáját pedig Ozobic tekerte a léc alá. A bekapott találat felébresztette szendergéséből a magyar együttest, jószerével a semmit sem mutató Nikac helyét Varga Szabolcs foglalta el, s egyből feljavult a kék-fehérek játéka, melynek gól is lett a jutalma. Kanta sokadik szöglete végre jó volt a középen érkezőknek, főleg Torghelle Sándornak, aki fejelt, és a labda a földről pattant a sarokba. Ami hiánycikk volt hetven percig, megérkezett az utolsó húszra, azaz elkezdett futballozni az MTK, de lényegében már későn. A hajrában a csereként pályára lépő Szatmári félfordulatból tüzelt, a kapusnak minden tudására szükség volt, sőt a lefújás előtt tíz perccel Poór egalizálhatott volna, ha Kvekveskiri nem ment önfeláldozóan. Az MTK-nak nagyon össze kell szednie magát, ha tovább akar jutni, ilyen hibákat, mint a két gól előtt, nem engedhet meg magának, s azt sem, hogy az utolsó bő húsz percben kezd el focizni az együttes.

Gavalovits Sándor