Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Megtorpedózott Debrecen

Hiába a mezőnyfölény, a Zsodino igencsak kellemetlen meglepetésben részesítette a Debrecent, amely izgulhat a visszavágó előtt.

zsodinomeccs_nagy

Debrecen – Torpedo Zsodino 1-2  (1-1)
Nagyerdei stadion, vezette: Leontius Trattou (ciprusi)
Gólszerzők: Tisza (2.) ill.: Zagynailov (23.), Klapotskiy (89.)
Sárga lapok: Jovanovic (49.), Mészáros K. (52.), Varga J. (88.) ill.: Pankovets (25.), Shapoval (31.), Scherbo (68.), Pavlyukovets (90+1.)
Kiállítva:

Debrecen: Radosevic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros N., Korhut – Mészáros K. (Djelmic, 63.), Varga J., Szakály P. – Tisza T., Holman (Ferenczi J., 82.), Castillion (Takács T., 57.).

Zsodino: Fomicsev – Shcherbo (Chelyadko, 85.), Krasnov, Chelyadinski, Pankovets – Afanasiev, Khachaturyan (Pavlyukovets, 80.), Shapoval, Demidovich – Lutsevich, Zagynailov (Trapashka, 69.)

Amilyen jól kezdett a Loki, olyan rosszul folytatta a meccset. Már a második percben vezetéshez jutott Kondás Elemér együttese. Szakály fejelt le egy beadást Tisza elé, aki remekül eltalált lövéssel vette be Fomicsev kapuját. Ugyanakkor a gólt követően elkezdett éledezni a fehérorosz kupagyőztes. Ennek hatására Zagynailov révén egalizált egy röviden kifejelt labdát tűzött kapura, mely Radosevic mellett a hálóban kötött ki. Előtte Castillion hagyott ki ordító ziccert. A hollandnak később sem ment olyan nagyon, többször is rajta akadt el a Loki támadása, a középpályás játék sem volt kimondottan hatásos, a fehéroroszok rendre jól zárták le a kreatív játékosok előtti területeket. A hajrában aztán Mészáros Karol bevetődve szerezhette volna a második hazai gólt, ha erőt tud beletenni a próbálkozásába.

A szünetben nem cserélt egyik csapat sem, így változatlan felállással folytatták a felek. A játék is maradt olyan, amilyen. A hajdúságiak igyekeztek lehetőségeket kialakítani, ám a vendégek nem hagyták magukat, sőt, egy-egy kontra miatt majdnem veszélybe kerültek a cívisvárosiak. Hogy aztán a félidő derekán két házigazda lehetőség maradt ki. Tisza előtte fölé, majd Takács kapott remek labdát, kisodródva csak oldalhálót lőtt. Nem sokkal később ugyanő pörkölt fölé. Ahogyan aztán haladt előre az idő, úgy lett fontos a Lokinak a meccs. Ennek ellenére továbbra sem tudott mit kezdeni a fehérorosz védekezéssel a magyar egylet. Mi több, a hajrában egy teljesen fölösleges szabálytalanságot követően mintegy harmincról kapott gólt a Debrecen. A semmiből, ha lehet ezt mondani, így aztán igen kellemetlen meglepetésben részesült az egyébként mezőnyfölényben futballozó piros-fehér alakulat, amely a legvégén kis híján benyelte a harmadikat is, csak Radosevic bravúrjain múlott, hogy ez összejöjjön. Szóval egy torpedó eltalálta a Debrecen hajóját, azonban igencsak nehéz lesz visszakapaszkodnia, ha úgy tetszik, partot érnie a Lokinak. Így ha el nem is süllyedt, jókora léket kapott Kondás Elemér csapata, amelynek egy hete van rendbe hoznia ezt a lyukat.

Gavalovits Sándor