Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Kétgólos előnnyel a visszavágóra

Újra élőben jelentkezünk a Pancho Arénából, ahol a Videoton fogadja a szerb Cukaricki csapatát! Bízzunk benne, hogy a magyar csapat megnyugtató előnyt tud a mai találkozón kiharcolni a visszavágóra.

3

VÉGE! Kétgólos előnnyel készülhet a Videoton a visszavágóra, mely nem ígérkezik egyszerűnek, igaz többet vártunk a Cukarickitől.

90+2.perc Feczesin szerzett labdát a jobb oldalon elfutott az alapvonalig, begurított középre, s Suljic könnyedén belőtte a szerb kapuba!

4 perc a hosszabbítás

90.perc szögletek után végül felszabadult a Vidi kapuja. Igazából nagy helyzet egyikből sem alakult ki. Mármint helyzet sem…

88.perc Feczesin lódult meg a kapu felé, de kifele cselezett, majd jobb oldali beadásra Suljic ugrott magasra, de a kapus védett. Bal oldalról bejövő labdáról, pedig éppen lecsúszott a korábbi magyar válogatott csatár.

87.perc Viniciusban rúg bele a Vidi 16-osán belül Matic, sárgalap!

86.perc Zivkovic bal oldali beadásába szerencsére nem ért bele Lang, így kiment, s kirúgás lett belőle. Sárgalap: Feczesin

84.perc Géresi helyett Feczesin

83. perc Vinicius hazaadását, Kovácsik az égbe lövi, nem messzire a kaputól, de végül felszabadul a kapu. Feczesin készül beállni.

Hát a dán bírót nem szeretik meg Fehérváron. Több kényes szituban a fehérváriak ellen fúj, vagy nem fúj…

81.perc Barczi helyett Oliveira

80.percben Nego újabb sárgalapot kap, így kiállítják!

Oliveria a kispadnál.

A szurkolók a norvég Henning Berget magyarul kérlelik: “cserélj már!!!”

77.perc Suljic szépen cselezgetett a jobb oldalon, középre gurítását Barczi sarokkal akarta tovább tenni, de nem járt sikerrel.

73.perc Bódi sarokrúgása után érdekes mozdulatokat láttunk középen, az Eb-döntő után pár nappal nem kellene… Végül kirúgás.

Nincs gond folytatódik a meccs. Barczi középre adását szögletre mentik a szerbek.

70.perc Jovanovic adott kötényt Pátkainak, de lövését könnyen hatástalanította a Vidi védelme. Kovácsik leült a fűre, be kell hozzá hívni az orvosokat!

69.perc Nego kapott sárgát. Knezevic bal oldali középre gurítását szögletre menti a Vidi. Kezdik magukra húzni a szerbeket.

68.perc majdnem itt az egyenlítés a csere, Jovanovic futott el a bal oldalon, elfektette Viniciust, középre adására viszont nem érkezett senki.

67.perc Suljiccal szabálytalankodtak a kaputól 30 méterre. A labda mögé Bódi állt. Szörnyen végezte el.

63.perc sárgalap Dusan Lagatornak, miután földbe döngölte Bódit.

62.perc hupsz majdnem itt is volt, miután Géresi nem hagyta annyiban a hazaadást, megtámadta a kapust, meg is zavarta, végül a védő is össze zavaradott, így jöhetett a Vidi bedobás.

Eddig jobb is volt a Vidi, megérdemli a vezetést, de a szerb pokol elől, nem ártana még legalább 1 góllal menekülni.

60.perc majdnem kettő! Suljic tette vette, majd tovább passzolta Bódinak, aki jobbal ígéretes helyről, nagyon fölé vágta.

58.perc, már épp akartam írni, hogy megint egy szerb láb, aki Nego labdájába ért bele, de Géresi nem hagyta annyiban, belenyúlt, s beadta, Bódi elé került a laszti, ő pedig megszerezte a vezetést! 1-0

56.perc Jovanovic Mandic helyén. Egyébként Mandicot kellett ápolni.

Cserélni fognak a szerbek, de előtte a jobb oldalon meglódult a 77-es Knezevic, de beadását könnyen védte a kapus.

53.perc alakul, szépen passzolgat a Vidi, de mindig az utolsó pillanatban valami közbe jön. Most egy szerb láb nyúlt bele Bódi lövésébe. A passzt, mely tényleg szép volt Barczi követte el. A szöglet után, pedig jöhet egy újabb korner. De előtte ápolás

50.perc Fofana bal oldali beadásába vetődve bokszolt bele Kovácsik, így elkerülte a kaput.

49.perc Géresi futott el a jobb oldali, s középen egy szerb védő, balerinaként szabadított fel sarkalva.

Kajevic helyére Igor Matic állt, elkezdődött a második félidő.

2Kijöttek a csapatok a második félidőre a szerbeknél csere lesz.

45+1.perc jobb oldali beadást, Kovácsik meg tudott volna kaparintani, de Vinicius kifejelte a kezei elől a labdát, s a szerb játékos elszórakozta a helyzetet. Szerencsére… Szünet.

45.perc Pátkai kiváló labdát ad Bódinak, de elzárták előle az utat, s így a kapus megszerezte a lasztit.

42.perc ügyes passzok után, Barczi elé került a laszti, s 17 méteres lövése a védőkről pattant le.

39.perc Suljic középre adását Barczi levette, jól fordult kapura, de lövése épp elkerülte a kaput, igaz beleértek szöglet.

37.perc Suljic szerzett szépen labdát, Nego adta volna középre, de egy szerb védő szögletre mentett. Bódi kornerét, Géresi fejelte a kapu felé, melyet az alapvonalnál Nego szedett össze, beadását felszabadították a szerbek.

35.perc Szolnok, Barczi, Stopira, majd tovább – tovább, s végül eladták a labdát, melyből megindulhatott a Cukaricki. A támadó meglódult a balon, befutott a 16-oson belülre, de Vinicius tanárian becsúszva szerelt.

Bódi most a bal oldalon, Suljic pedig a jobbon rohamoz.

Vajon ki a Cukaricki edzője? A vezetőedző áll a kispadok előtt, s irányít, de az előbb az egyik asszisztense pattant fel, s leteremtette szerbül a főnökét. (igaz mivel szerbül nem tudok, csak a mozdulat, s a hang alapján gondolom ezt)

30.perc a meccset most egy sárgalap színesíti, a szerbektől Asmir Kajevic kapott lapot.

A meccset egyébként több egykori labdarúgó is megtekinti. A bejáratban a Fradi legendájával Nyilasi Tiborral futottam össze. Örömteli volt, hogy a fiatal srác, aki a beengedésért volt felelős, mikor Nyilasi a papírjaiért nyúlt a zsebébe, mutatta, menjen be nyugodtan, hisz ismeri.

27.perc Henning Berg Géresinek kiabál oda, hogy támadja meg a kapust! Nem elégedett a norvég mester.

22.perc Géresi majdnem megszerezte a vezetést, miután a szerb kapus és védő nem értették meg egymást, de a magyar támadó sem volt elég határozott, így nem lett igazán komolyabb veszély a helyzetből.

20.perc Bódi nagy kiabálások között esett össze a szerbek büntetőterületén belül.

Az eddig látottak alapján semmivel sem gyengébb a Vidi, mint a Cukaricki

Mögöttem szerb újságírók, folyamatosan a stadiont fotózzák, nagyon tetszik nekik.

15.perc bal oldali Cukaricki szöglet után, a 16-oson belüli kavarodás után egy szerb lőtt kapura, de nagyon haloványra sikeredett.

Garancsi István és Kovács Zoltán, talán arról diskurál a VIP-ben, hogy mely posztokra kellene még játékost szerződtetni.

12.perc szép Vidi támadás, ami a végére elhalt. Szolnoki jól ment el a jobb oldalon, de középre gurítása után, megkaparintották a szerbek a labdát.

10.perc Bódi végezte el, Stopirát indította, de a szerb védő kizárta, így kirúgás jöhetett.

9.perc Lang lódult meg a saját térfeléről, Bódi elé került a labda bedobás. Suljic, Pátkai, Vinicius a labda útja, Szolnoki elé már nem tudott kerülni, mert szabálytalankodtak vele, úgy 35 méterről a kaputól

Sok mindenről nem maradtak le a kedves olvasók, miután mezőnyjáték folyik.

Miután a 6.percre 5.alkalommal ment el a wifi, átváltottunk mobilnetre.

Érdekes, Szolnoki lett végül a védekező középpályás. Géresi, pedig csatár, ahogy előzetesen is jeleztük.

2.perc a Vidi a félpályáról jöhet szabadrúgással, Pátkai, majd Suljic, de hamar elveszítették.

A Vidi jobbról balra támad, kék sötétkék mezben, píros csíkokkal, míg a szerbek, fehér szerelést öltöttek. Elkezdődött a találkozó.

Mindkét küzdő fél már az öltözőben, 5 perc s kezdünk!

A játékvezető Mads-Kristoffer Kristoffersen, segítői Lars Rix, Dennsi W. Rasmussen. A bíró, tavaly is az EL-selejtezők 2.körében vezetett magyar csapatnak. Skonto FC – DVSC-TEVA meccset vezette.

A csapatok már melegítenek. A hazaiaknál meglepetésekkel találkozhatunk a kezdőcsapatban. Újból vérbeli csatár nélkül áll fel a Videoton, miután Feczesin Róbert és Danko Lazovics is a kispadon kezd. A két támadó mellett foglal helyet Horváth Tamás, Fejes András, Kovács István, Filipe Oliveira és a válogatottságot lemondó Juhász Roland is. Szintén érdekesség, ha posztok szerint nézzük, akkor 3 szélső védő (Szolnoki, Nego, Stopira), illetve 4 szélső (Bódi, Barczi, Géresi és Suljic) kapott helyzet a kezdőcsapatban.

1

Jegyzőkönyv:

Videoton – Cukaricki (szerb) 2-0 (0-0)
játékvezető: Mads-Kristoffer Kristoffersen (dán)

Videoton: Kovácsik – Szolnoki, Vinicius, Lang, Stopira – Nego, Pátkai – Bódi, Suljic, Barczi (Oliveira 81.p) – Géresi (Feczesin 84.p) vezetőedző: Henning Berg
Cukaricki:
Stevanovic – Piasentin, Docic, Mandic (Jovanovic 56.p), Fofana – Kajevic (Matic szünetben), Jankovic – Djuric, Zivkovic, Lagator – Knezevic vezetőedző: Milan Lesnjak

gólszerzők: Bódi (59.p), Suljic (90+1.p) ill. –
sárgalapok: Nego, Feczesin ill. Kajevic, Lagator, Matic
kiállítva: Nego (80.p) ill. –

Endrődi Dávid