Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: A Loki is befejezte…

Csütörtökön este nyolc órára kiderült, hogy a Debreceni VSC sem tudta győzelemmel abszolválni Európa-liga selejtezős párharcát a fehérorosz Zhodino ellenében, ezáltal pedig a Fradi után újabb magyar klubcsapat búcsúzott augusztus előtt a nemzetközi kupaporondtól.

a-dvsc-tevatorpedo-zsodino-europa-liga-s-17

Öt légióssal és hat magyar labdarúgóval a kezdőben “ment neki” ellenfelének a hazai odavágón hátrányba kerülő magyar klubcsapat. Egy roppant szervezett, első soron védekezésre beálló Zhodino lépett pályára, a fehérorosz csapat a támadás lehetőségét a kontrákban fogalmazta meg. A hathatós labdabirtoklás ellenére a Loki nem igazán tudott veszélyes lenni a hazaiak kapujára, míg számukra ezúttal is elég volt kevés lehetőség közül egy a találathoz. Radosevic hálóját Demidovich vette be a 25. percben, a gól tükrében pedig egyértelművé vált a képlet, a továbbjutáshoz három, a hosszabbításhoz két gólra lett volna szüksége Kondás Elemér csapatának. Ez az első félidő alapján nem volt benne a játék képében.

A kialakult helyzet gyanánt azt várhattuk volna, hogy egy lapra mindent feltesz majd a Loki és rohamoz, felszántják a játékosok a pályát, ám ez elmaradt. Az, viszont amit kaptunk, az nagyon kevés. Ki lehet kapni, de méltósággal…! Szégyen, hogy ilyen produktummal milliókat lehet keresni ma Magyarországon. Miközben Kondás Elemér kettőt cserélt, addig a Zhodino egy kapufával jelentkezett, a fehéroroszok könnyen lezárhatták volna a párharcot. Az idő azonban nekik dolgozott, nem jött a magyar egyenlítő találat, igazából jele sem volt. A Fradi után a Loki is búcsúzott, a Zhodino pedig még jegyzett egy kapufát harmincról a végére. Kellemetlen, gyenge, sokat mondó… – és még sorolhatnánk a meccs révén eszünkbe jutó kifejezéseket!

Európa-liga (2. selejtezőkör)
Zhodino – Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Helyszín: Torpedó Stadion (Zodino); Vezette: D. Meckarovski (macedón)
Gólszerzők: Demidovich (25.) ill.
Sárga: Zagynailov (35.), Shapoval (45.), Khachaturyan (72.) ill. Brkovic (63.)
Kiállítás:ill.

Zhodino: Fomichev – Golenkov (Chelyadko 66.), Klopotskiy, Lutsevich, Chelyadinski, Pankovets – Afanasiev (Belevich 87.), Khachaturyan, Shapoval – Demidovich, Zagynailov (Trapashko 78.). Vezetőedző: I. Kriushenko

Debrecen: Radosevic – Korhut, Mészáros, Brkovic, Jovanovic – Varga, Szakály (Ferenczi 65.), Holman (Horváth 59.), Sekulic – Castillion (Takács 57.), Tisza. Vezetőedző: K. Elemér

Továbbjutott: a fehérorosz Zhodino kettős győzelemmel (3:1-es összesítéssel)