Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Francia, török és spanyol csapatok érdeklődnek Szalai itánt

Szalai Ádám a magyar válogatott csatára igen hányattatott sorsú, ha azt nézzük, az utóbbi időben hogyan alakult klubkarrierje. Hozott egy döntést 2013-ban, elhagyta a Mainz csapatát és azóta nem találja a helyét. Thomas Tuchel keze alatt a Mainz színeiben brillírozott, a szurkolók imádták, ám kapott egy ajánlatot, melyre nem tudott nemet mondani. A gelsenkircheni kaland jól indult, aztán rémálommá vált, a Schalke 04-nél perifériára került, a Hoffenheim kimentette, ám ott sem tudott megfelelni az elvárásoknak, így kölcsönadták a Hannovernek, mely a szezon végén sereghajtóként zúgott ki, Ádámról pedig semmi pozitívat nem hallhattunk. Kölcsönszerződése lejárt, visszakerült Hoffenheimbe, túl van egy Európa-bajnokságon, s ott sorakoznak a feje felett a kérdőjelek. Hogyan tovább? Pletykából nincsen hiány, összegezzük, mit lehet tudni jelenleg.

gsdf

A kérdés, hogy Mainz, Schalke, Hoffenheim és Hannover dressz után miben láthatjuk legközelebb?

Az Európa-bajnokság nyilván egy jó ugródeszka volt Szalai Ádám számára, a 28 esztendős támadó szem elé került, osztrákok elleni gólját pedig gyakorlatilag az egész futballtársadalom látta, beszédtéma volt világszerte a tiki-taka nevet kapó magyar támadás. Az sincsen kizárva, hogy marad a Hoffenheim alkalmazásában, ám erre nem sokat tennénk. A Galatasaray érdeklődéséről lehetett hallani, ám a török klubfoci az országban kialakult politikai helyzet miatt nem kap túl jó megítélést, a minap pont arról olvashattunk, hogy a sztárcsapatokat elhagyhatják a legnagyobb játékosok testi épségüket féltve. A tavalyi gólkirály Mario Gomez távozása szinte biztos, ám nem tudhatjuk , hogy Szalai miként gondolkodik ilyen téren, ahogyan azt sem, hogy a Galatasaray érdeklődése tényleg komoly-e.

Két spanyol csapatot is bedobtak a cilinderbe, egyik a szebb és pénzben gazdagabb időket is megélő Malaga, a másik pedig Sevilla zöld-fehér büszkesége a Real Betis. Ádám számára a spanyol közeg az ország nem lenne ismeretlen, hiszen a Real Madrid Castillában nevelkedett.

A legfrissebb hír francia honból származik, a szétvásárolt Marseille több másik poszt mellett csatárt keres. A szóba jöhető támadók között pedig ott szerepel Szalai Ádám neve. Mellette a Chelsea-ben perifériára szoruló francia Loic Rémy és két szabadon igazolható támadó Nicklas Bendtner és Emmanuel Adebayor van feltüntetve.