Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Út a csoportkörig

Nemsokára rajtol a Bajnokok Ligája 2016/17-es kiírásának csoportköre, 22 csapat részvétele már biztos, míg a fennmaradó 10 pozícióért ádáz harc folyik. A 2. selejtezőkör után még 35 csapat pályázik a a fentebb említett helyekre. Nézzük, hogy mit hoz a 2. selejtezőkör, ahol a bajnokok ága mellett a nem bajnokok ág is kirajzolódott, illetve melyik az az öt együttes, melynek csak egyetlen egy párharcot kellene megnyerni az úgynevezett play-off körben. 

429128_img650x420_img650x420_crop

A 3. selejtezőkör párosítása

Bajnokok ága

Rosenborg – APOEL
Dinamo Zagreb – Dinamo Tbilisi
Olimpiacos – Hapoel Beer Sheva
Astana – Celtic
Trencin – Legia Warszawa
Viktoria Plzen – Quarabag
Astana – Köbenhavn
BATE Borisov – Dundalk
Ludogorets – Crvena Zvezda
Partizani – Salzburg

Nem bajnokok ága

Ajax – PAOK
Sparta Praha – Steaua Bukarest
Shakhtar Donetsk – Young Boys
Rosztov – Anderlecht
Fenerbahce – AC Monaco

A play-off körben bekapcsolódó csapatok

A végső play-off fordulóban (4. selejtezőkör) ma most meglévő 35 csapatból már csak 20 lesz talpon, s a tíz párharc győztese kvalifikálja majd magát a csoportküzdelmekre. Ahogyan minden esztendőben, úgy most is külön van bajnokok ága és nem bajnokok ága. A play-off kör itt látható öt csapatát a nem bajnokok ágról érkező öt győztessel sorsolják össze, egymást pedig nem kaphatják,tehát Porto-Villareal párharc nem lehet a példának jeléül.

Manchester City, Porto, Villareal, Mönchengladbach, AS Roma

Akik már a csoportkör sorsolását várják (22 csapat)

Real Madrid, FC Barcelona, Leicester City, Bayern München, Juventus, Benfica, PSG, CSZKA Moszkva, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Arsenal, Sevilla, Napoli, Bayer Leverkusen, Basel, Tottenham, Dinamo Kijev, Lyon, PSV Eindhoven, Sporting CP, Club Brugge, Besiktas